Lichior de citrice pregătit în condiții casnice – potrivit pentru masa festivă!

Rețetă de lichior de casă, pe care îl pregătesc înaintea sărbătorilor mari și-mi servesc oaspeții cu el. Iese foarte delicios și aromat. Toți vor rămâne încântați de gustul lui.

INGREDIENTE:

– 1 portocală mare (sau 2 medii) cu coajă + sucul;

– 1 lămâie mare cu coajă + sucul;

– 10-12 mandarine suculente;

– 800 ml de vodcă de 40 %;

– 250 ml de apă;

– 250 g de zahăr;

– 2 batoane de scorțișoară;

– 3 cuișoare.

MOD DE PREPARARE:

1. Pentru început, decojiți lămâia și portocala. Pentru aceasta, noi am folosit un decojitor pentru cartofi, pentru că este mai comod.

2. După aceasta, decojiți mandarinele și tăiați-le în formă de rondele nu foarte subțiri.

3. Transferați-le într-un borcan încăpător, împreună cu cojile pregătite anterior. Apoi, folosind o spatulă de lemn, presați-le un pic, ca să lase suc.

4. Turnați vodca în borcan și mai amestecați încă o dată. Acoperiți recipientul cu un capac și lăsați conținutul să se infuzeze timp de 3 zile. Dacă doriți ca lichiorul să fie gata mai repede, atunci amestecați-l de două ori pe zi – dimineața și seara. De asemenea, păstrați-l într-un loc întunecos.

5. Peste 3 zile, strecurați soluția printr-o sită. Noi am strâns-o bine și printr-o bucată de tifon, deoarece fructele erau îmbibate de soluție.

6. Turnați apa într-o crăticioară. Adăugați zahărul, scorțișoara, cuișoarele și puneți vasul pe foc. Din momentul clocotirii, fierbeți siropul timp de 1 minut. Apoi adăugați sucul stors din lămâia și portocala rămasă, amestecați și scoateți compoziția de pe foc.

7. Strecurați-o printr-o sită și amestecați-o cu lichiorul concentrat.

8. Turnați-l înapoi în borcan. Noi am obținut 1 l și 450 ml de lichior aromat și gustos. Dacă dispuneți de timp, lăsați-l să se infuzeze bine, timp de 2-3 zile, apoi îl puteți servi cu plăcere.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!