Limacșii vor părăsi grădina în grabă: salvați plantele dumneavoastră!

O mulțime de plante din grădină suferă din cauza limacșilor. Este deosebit de neplăcut când limacșii ajung la fructe și frunze, afectând și reducând recolta. Pentru a evita acest lucru, evident, puteți folosi substanțe chimice, dar acest lucru este sigur doar în cazul patului cu flori. Pe paturile cu fructe și legume, pentru combaterea limacșilor, este de preferat să utilizați metode inofensive pentru plante, despre care vă vorbim mai jos.

Limacșii se tem de sare, muștar, urzică înflorită, zaț de cafea, piper negru, coji de ou și superfosfat (var). În loc de superfosfat, puteți folosi soluție din 2l de apă și 40 ml de amoniac, cu care este nevoie să prelucrați teritoriul. Principalul motiv pentru care toate metodele de mai sus pot să nu funcționeze este acela că a fost utilizat un singur produs și în cantități insuficiente. Pentru o luptă reală și productivă împotriva limacșilor, este necesar să amestecați produse diferite (!) inofensive pentru grădină, dar neplăcute pentru dăunători, într-o cantitate suficientă. Granița de protecție din jurul paturilor trebuie făcută destul de lată!

În jurul hostei ar fi bine să repartizați urzici înflorite, răsucind ramurile sub formă de șnur și presărându-le cu puțin pământ. De asemenea, urzica poate fi tăiată – atunci volumul frunzelor va crește, ele vor deveni pufoase și vor umple spațiul din jurul plantelor.

Pentru a proteja grădina și paturile, utilizați 3-4 produse diferite, de exemplu, coji de ouă, urzici, piper negru și muștar în același timp. Dacă folosiți coji de ouă de fracție mică, atunci țineți cont de faptul că grosimea fâșiei protectoare trebuie să fie de cel puțin 20 cm! Dacă veți presăra o cantitate mică în jurul plantelor, nu veți obține nici un efect. Cu toate acestea, dacă nu aveți suficiente coji de ouă, puteți face două rânduri diferite, dintre care unul va fi din urzici, iar al doilea din coajă. Puteți face mai multe rânduri adăugând, rând cu rând, muștar, piper negru, zaț de cafea, superfosfat etc. Așa va fi chiar mai eficient! O astfel de bandă, care în rezultat va avea 50-60 cm grosime, va proteja garantat plantele de limacși. Acolo, unde presărați produse pentru protecție, nu trebuie să se vadă pământul de sub ele!

De asemenea, este de dorit să amenajați capcane pentru limacși și în colțurile paturilor, adâncind vase în pământ la fiecare 30 cm. Limacșii iubesc alcoolul, în special bere, cidru sau suc fermentat de mere. Puteți pur și simplu să adunați mere puțin stricate, le tăiați, turnați apă și le lăsați la soare. Peste câteva zile, vor începe să fermenteze, iar mustul obținut îl puteți folosi în calitate de momeală pentru limacși.

Dacă limacșii au ajuns în subsol, aici este mult mai simplu să scăpați de ei. Pur și simplu prelucrați subsolul cu amestec din 10l de apă în care dizolvați 200 gr de sare. Nu vă recomandăm să aplicați metoda în grădină, deoarece o concentrație mare de sare dăunează plantelor!

Spor la grădinărit!