Lipiți bețe de frigărui pe cutia de sub pantofi, treceți sfoara prin ele și obiectul grozav pentru casă e gata!

O minunată idee de coș pentru depozitare grozav, practic și încăpător – doar dintr-o cutie de la încălțăminte, o sfoară pentru rufe, bețe de frigărui și dantelă! Un set minim de materiale ieftine, dar, în același timp, o ocupație interesantă și un rezultat excepțional. Acest coș de interior va fi de mare folos în orice casă! 

1.Cu clei fierbinte, lipiți bețele de lemn pe capacul cutiei de sub pantofi. Atenție: trebuie să aveți un număr impar de bețe pe toată suprafața! 

2. Când bețele sunt la locul lor, scoateți sfoara pentru rufe. Fixați capătul de carton și începeți să împletiți. Treceți sfoara peste o frigăruie, până finisați rândul. 

3. După ce se termină rândul, înfășurați sfoara în jurul primului băț, de la care ați început împletitura, și începeți să o treceți printre bețele pe care le-ați lăsat libere data trecută. Repetați procedura la fiecare rând nou. Astfel, treptat, pe măsură ce împletiți sfoara, obțineți un ornament frumos. 

4. Când împletiți aproximativ jumătate de lungime, puteți face toarta. Pentru aceasta, marcați centrul și numărați un număr egal de bețe pe părțile laterale. Lăsați libere 3-4 bețe și pur și simplu continuați împletitura. Cu fiecare rând sfoara va deveni tot mai strânsă și, spre final, se va fixa fără efort suplimentar. 

5. Deci, pereții sunt împletiți. Fixați capătul cu clei fierbinte în interiorul coșului. Nu vă rămâne decât să tăiați lungimea în plus a bețelor. 

6. Pregătiți piesa decorativă pentru a acoperi baza cutiei. Lipiți hârtie decorativă pe o bucată de carton de mărimea potrivită (puteți lipi o singură parte). 

7. Înainte să acoperiți baza, pe marginea inferioară lipiți dantelă, iar marginea ei o îndoiți în jos. Astfel, acoperiți capacul de carton al cutiei de la încălțăminte. După aceasta, lipiți piesa decorativă, cât să astupați baza. 

8. Pentru partea superioară, faceți 4 borduri din aceeași cutie, pe care le lipiți de bețe cu ajutorul adezivului fierbinte. 

9. Bordurile, la fel, trebuie îmbrăcate în dantelă. 

Coșul de interior pentru depozitare cu ornament împletit neapărat vă va fi util în gospodărie! 

Mult spor!