Luați orice tip de carne, cartofi și pregătiți un deliciu inedit, splendid, pentru masa de sărbătoare și nu numai!

Vă place să gătiți cu ingrediente simple, dar să obțineți feluri de mâncare cu gusturi noi? Atunci gătiți împreună cu noi!

INGREDIENTE:

Pentru rulouri:

-1 kg de carne (orice tip);

-½ linguriță de sare (sau după gust);

-o linguriță de boia afumată;

-ierburi de Provence — după gust;

-o linguriță de muștar;

-100 ml de ulei;

-2 căței de usturoi;

-2 roșii;

-un ardei dulce;

-smântână fermentată — după gust;

-cașcaval ras — după gust (opțional).

Pentru garnitură:

-5 cartofi;

-½ linguriță de sare;

-rozmarin uscat — după gust;

-60 g de unt;

-100 g de parmezan.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți rulourile: tăiați carnea (noi am folosit mușchi de vițel) în felii cu grosimea de aproximativ 1 cm.

2.Întindeți-le pe un tocător și acoperiți-le cu folie alimentară. Bateți-le foarte bine cu ciocanul pentru carne, ca să devină mai subțiri.

3.Puneți feliile de carne într-un bol adânc. Adăugați sarea, boia afumată, ierburile de Provence, muștarul, uleiul și usturoiul trecut prin presa de usturoi. Amestecați foarte bine.

4.Lăsați carnea să se marineze pe parcursul câtorva minute.

5.Între timp tăiați roșiile în semiluni subțiri și ardeiul dulce — în fâșii lungi și subțiri.

6.Întindeți fiecare bucată de carne pe tocător. Așezați o fâșie de ardei și 2 semiluni de roșie la nivelul uneia dintre marginile ei scurte. Apoi rulați-o sub formă de rulou.

7.Procedând similar, modelați toate rulourile de carne.

8.Așezați rulourile pe o tavă unsă cu ulei. Folosind pensula de silicon, ungeți-le cu smântână fermentată. Dacă doriți, puteți să le presărați cu cașcaval ras.

9.Acoperiți tava cu folie de aluminiu și introduceți-o în cuptorul preîncălzit până la 180°С. Coaceți rulourile de carne timp de aproximativ 50 minute, îndepărtând folia de aluminiu după primele 30 minute de coacere.

10.Pregătiți garnitura: tăiați cartofii curățați cu mandolina în cerculețe foarte subțiri. Puneți-i într-un bol adânc. Adăugați sarea, untul topit și răcit, rozmarinul și 80 g de parmezan ras. Amestecați foarte bine.

11.Suprapuneți cerculețele de cartofi și așezați „turnulețele” rezultate în forme pentru brioșe. Presărați-le cu parmezanul rămas (20 g).

12.Introduceți tava în cuptorul preîncălzit până la 180°С și coaceți cartofii pe parcursul a 40 minute. Noi am copt rulourile de carne și cartofii în același timp.

13.Transferați rulourile de carne și cartofii gratinați pe un platou. Serviți-le cu multă plăcere!

Aceste delicii vor dispărea de pe farfurii cât ai zice pește! Dacă le veți pregăti pentru o cină cotidiană, o veți transforma în sărbătoare!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!