M-a învățat un bucătar din Turcia! Acest preparat o să vă cucerească toți oaspeții! Este absolut savuros!

Vă prezentăm rețeta unui preparat foarte delicios, pregătit după o rețetă turcească. Dacă îl veți pregăti pentru prietenii sau oaspeții dvs., vă asigurăm, toți vă vor cere rețeta! Nimeni nu va rămâne indiferent de aceste ciocănele în aluat rumen și gustos!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 250 ml de apă;

– 1 linguriță de sare;

– 1 ou;

– 500 g de făină;

Pentru carne:

– 10 ciocănele de pui;

– sare și piper negru măcinat (după gust);

– condiment pentru pui și fulgi de ardei (după gust);

– sos de soia (după gust);

– unt topit.

– 1 ceapă;

– semințe de susan (pentru decor).

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: turnați apa într-un bol adânc. Adăugați sarea, oul și amestecați energic cu telul, până la obținerea unei compoziții spumoase.

2. Cerneți făina direct în bol. Inițial, amestecați cât puteți cu spatula, apoi treceți la frământatul cu mâna. Trebuie să obțineți o bilă moale și ușor lipicioasă de aluat. Acoperiți-o cu un prosop curat de bucătărie și lăsați-o să se „odihnească” timp de 20 de minute.

3. Puneți ciocănelele curate și uscate într-un bol adânc. Adăugați toate condimentele și sosul de soia peste ele și amestecați-le bine. Lăsați-le să se marineze timp de 30 de minute.

4. Peste 20 de minute, împărțiți aluatul în două bucăți egale. Luați una dintre ele și întindeți-o cu sucitorul, pe masa presărată cu făină, într-o foaie subțire și rotundă. Ungeți-o cu un topit.

5. Îndoiți foaia în jumătate și periați partea de deasupra cu unt. Apoi rulați semicercul obținut în formă de rulou.

6. Tăiați ruloul obținut în cinci bucăți egale și aplatizați-le cu degetele, astfel încât să obțineți niște turtițe. Puneți-le pe o farfurie. Procesați astfel și cu cealaltă bilă de aluat.

7. Curățați ceapa de coajă și tăiați-o în formă de sferturi de rondele.

8. Luați câte o turtiță de aluat și adăugați câteva bucățele de ceapă și un ciocănel pe ea. După aceasta, adunați aluatul în falduri din ambele părți, astfel încât să acoperiți toată carnea, iar osul să rămână gol.

9. Așezați ciocănelele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și periați-le cu un unt topit. În final, presărați-le cu semințe negre de susan.

10. Coaceți ciocănelele în aluat în cuptorul preîncălzit până la 200°C, timp de 50 de minute.

11. Scoateți-le din cuptor și savurați-le cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New