Macrou sărat foarte gustos – simplu și rapid!

Aflați cum puteți mura macroul simplu și rapid. Peștele, pregătit în casă, este mult mai gustos decât cel din comerț, dar și mult mai ieftin. După această rețetă, puteți mura hering, păstrăv și somon. Se pregătește simplu, iar rezultatul este gustos întotdeauna. Încercați, cu siguranță veți reuși!

INGREDIENTE:

– macrou;

– sare gemă;

– zahăr;

– condimente – după gust (am folosit: foi de dafin, piper negru și ienibahar măcinat, coriandru).

MOD DE PREPARARE:

1. Alegeți pești mai mari, deoarece, în procesul de murare, ei scad în volum. În plus, peștii mai mari sunt mai gustoși, pentru că sunt mai grași și mai suculenți.

2. Spălați și eviscerați peștii: tăiați capul, apoi coada și înotătoarele, tăiați burta și îndepărtați tot ce este în plus, inclusiv și pelicula neagră – este amară. Spălați macroul sub jet de apă și îndepărtați resturile de lângă coloana vertebrală cu un cuțit.

Sfat. Dacă doriți ca peștele să se mureze mai repede, îl puteți tăia bucăți sau fileu.

3. Luați un vas din sticlă, adăugați sare (1 lingură la 1 pește mare) și zahăr în proporții de 2:1, ienibahar măcinat, piper negru măcinat, foi de dafin mărunțite, 1 linguriță de boabe de coriandru mărunțite în mojar cu pistilul și amestecați foarte bine ingredientele.

4. Uscați peștele cu prosoape de hârtie pe toate părțile și în interior.

5. Așezați macroul în vas și îl frecați cu amestec de condimente pe toate părțile și în interior.

Sfat. Opțional, puteți adăuga mai multă sare, dar și această cantitate este suficientă pentru ca peștele să se mureze. Orientați-vă după propriile preferințe cât de sărat doriți să fie.

6. Acoperiți vasul cu capac sau folie de plastic. După care, puteți proceda în 2 moduri: dacă doriți ca macroul să se mureze mai repede, lăsați vasul la temperatura camerei pentru câteva ore, cât să se topească sarea și să se formeze saramură, întoarceți macroul pe cealaltă parte și dați vasul la frigider pentru 2-3 zile.

Sau, dacă nu vă grăbiți, dați imediat vasul la frigider pentru 2-3 zile – cu cât mai mult timp peștele va petrece în sare, cu atât va fi mai sărat. În caz că preferați pește slab sărat, îl puteți degusta deja peste 24 de ore.

Pe parcursul celor 2-3 zile, întoarceți macroul de câteva ori pe cealaltă parte.

7. Clătiți peștele sub jet de apă, ca să îndepărtați excesul de sare și condimente.

Macroul este foarte gustos, iar feliile își mențin bine forma. Principalul avantaj este că puteți alege cât de sărat să fie peștele și să experimentați cu condimentele. Puteți tăia macroul bucăți și să-l marinați în sos de smântână cu mărar, sos de muștar, sos de maioneză cu ceapă, sos de iaurt și lămâie. De fiecare dată obțineți un aperitiv cu gust nou.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New