Mai gustoase ca frigăruile: rulouri din carne de porc la cuptor! Rețeta este foarte simplă și ușoară!

O cină copioasă, care poate fi pregătită atât pentru meniul de zi cu zi, cât și pentru a întâmpina oaspeții. Mâncarea iese foarte gustoasă și aromată. Cu siguranță, toți care o vor gusta vă vor lăuda pentru gustul ei. Încercați rețeta. Nu este grea!

INGREDIENTE:

– 1 kg de cotlet de porc;

– sare și piper negru măcinat (după gust);

– 1 ceapă;

– 1 morcov;

– ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 4 ciuperci;

– ierburi aromatice uscate;

– 6 cartofi;

– condiment pentru cartofi.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți carnea de porc: tăiați-o în felii cu o grosime de aproximativ 1 cm și uscați-o cu ajutorul prosoapelor de hârtie. După aceasta, luați câte trei bucăți de carne, acoperiți-le cu o bucată de folie și bateți-le bine cu ciocanul pentru carne. Acestea trebuie să-și mărească un pic volumul. În final, asezonați-le cu sare și piper negru măcinat și puneți-le una peste alta pe tocător. Lăsați-le să se marineze timp de 30 de minute.

2. Pregătiți umplutura: decojiți ceapa și tăiați-o în formă de cubulețe. De asemenea, curățați și morcovul de coajă și dați-l prin răzătoarea cu găuri mici.

3. Încingeți o tigaie cu puțin ulei vegetal și puneți ceapa și morcovul să se prăjească.

4. Între timp, tăiați ciupercile spălate și curățate în formă de cubulețe.

5. Când prăjeala de ceapă și morcov s-a înmuiat un pic, adăugați ciupercile și amestecați. Gătiți umplutura, până când ciupercile vor fi gata. În final, asezonați-o cu sare și ierburi uscate și scoateți-o într-un bol.

6. Curățați cartofii de coajă și tăiați-i în sferturi pe lungime. Transferați-i într-o tavă de copt, stropiți-i cu un pic de ulei vegetal și asezonați-i cu condiment pentru cartofi. Amestecați-i bine cu mâinile.

7. Luați câte o bătută de carne, adăugați pe ea câteva lingurițe de umplutură și rulați-o într-o rulou în formă de ruladă. Modelați astfel toate rulourile.

8. În final, fixați câte cinci rulouri cu ajutorul a două țepușe lungi de lemn (vedeți în imaginea de mai jos). Puneți-le peste cartofii din tavă.

9. Acoperiți tava cu o bucată de hârtie umezită de copt și o bucată de staniol. Dați-o la cuptor și coaceți cartofii împreună cu rulourile de carne timp de 40 de minute, la temperatura de 180°C.

10. Scoateți tava și îndepărtați hârtia și staniolul. Mai coaceți mâncarea la aceeași temperatură, timp de 10 minute.

11. Mâncarea este gata! Chemați familia la masă și savurați totul cu poftă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New