Mai gustoși decât carnea – încât se mănâncă înainte să se răcească! O gustare savuroasă pentru întreaga familie!

Acești tocinei sunt foarte simpli de pregătit dar absolut gustoși, încât se mănâncă înainte să se răcească. Iar dacă-i veți servi alături de un sos delicios, cu siguranță, nu va rămâne nimic în farfurie până la sfârșitul mesei.

INGREDIENTE:

Pentru tocinei:

– 750 g de varză;

– 1 l de apă fierbinte;

– 2 ouă;

– 2 cepe;

– 4-5 căței de usturoi;

– 2 linguri de sare;

– 1 linguriță de cimbru uscat;

– jumătate de linguriță de piper negru măcinat;

– boia de ardei iute (sau dulce, dacă doriți);

– 75 g de făină;

– ulei vegetal de floarea-soarelui;

Pentru sosul de iaurt:

– 125 ml de iaurt

– 2 căței de usturoi

– coriandru verde (după gust);

– 1/4 dintr-o linguriță de sare;

– jumătate de lingură de suc de lămâie;

MOD DE PREPARARE:

1. Îndepărtați foile superioare ale căpățânii de varză, care pot fi galbene sau veștede. Tăiați varza în jumătate, îndepărtându-i cotorul. După aceasta, tăiați-o în câteva felii mășcate.

2. Mărunțiți varza cu ajutorul unui robot de bucătărie. Iar dacă nu dispuneți de unul, o puteți tăia fideluță cu cuțitul. Puneți-o într-o cratiță, turnați apă și gătiți varza timp de 10 minute la foc mediu, cu capacul acoperit. Apoi să o lăsați să se scurgă bine de apă.

3. Curățați ceapa de coajă și tăiați-o în sferturi de rondele. După aceasta, prăjiți-o pe o tigaie încinsă cu puțin ulei vegetal împreună cu usturoiul pisat, până când se va rumeni frumos.

4. Turnați varza scursă de apă într-un bol adânc. Adăugați prăjeala peste ea. De asemenea, adăugați ouăle, sarea, cimbrul, piperul negru măcinat, boiaua de ardei iute (sau dulce) și făina. Amestecați totul cu o spatulă.

5. Încingeți o tigaie cu puțin ulei vegetal. Modelați tocineii de varză în palme și prăjiți-i pe ambele părți la foc mediu, până când vor prinde o crustă rumenă și frumoasă. Scoateți-i pe niște prosoape de hârtie, pentru a îndepărta excesul de ulei.

6. Pregătiți sosul: adăugați iaurtul natural, usturoiul pisat, sarea, sucul de lămâie și coriandrul într-un recipient potrivit. Amestecați.

7. Savurați tocineii obținuți alături de sosul de iaurt! Sunt o adevărată bunătate!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New