Maioneză de casă — nemaipomenit de gustoasă și fină!

Pregătiți această maioneză fină și rapidă, ca să vă bucurați de salate delicioase. Haideți să începem!

INGREDIENTE:

-un ou proaspăt;

-sucul stors dintr-o jumătate de lămâie (1.5 linguri);

-300 ml de ulei rafinat, fără miros;

-½ linguriță de sare;

-o linguriță de zahăr;

-½ linguriță de muștar (sau după gust);

-¼ linguriță de piper alb/negru măcinat.

MOD DE PREPARARE:

1.Spargeți oul și puneți-l în paharul înalt de la blender. Adăugați sarea, piperul alb/negru măcinat, zahărul, muștarul și sucul de lămâie.

2.Turnați uleiul peste celelalte ingrediente.

3.Scufundați blenderul în ingredientele din pahar, astfel încât să-l apropiați de fundul paharului și să acoperiți gălbenușul cu lama lui.

4.Bateți ingredientele până veți obține o emulsie densă și omogenă. La începutul mixării blenderul nu trebuie mișcat din poziția inițială. Doar după ce veți observa că sosul este aproape omogen, treceți cu blenderul prin toată compoziția lui, ca să vă asigurați că s-au încorporat toate ingredientele.

5.Transferați maioneza într-un alt vas.

Maioneza preparată după această rețetă este delicioasă și fină. Cantitatea condimentelor folosite îi oferă un gust echilibrat. După ce o veți prepara pentru prima dată după această rețetă și o veți gusta, ulterior veți ști cum să-i ajustați gustul după preferințele dumneavoastră: puteți chiar să adăugați și alte mirodenii în compoziția ei.

Suntem siguri că veți fi încântați de această maioneză și nu veți mai reveni la cele din comerț, care conțin o sumedenie de aditivi chimici.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New