”Mango” suculent din dovleac pentru iarnă! Am conservat deja 15 borcănașe!

Dovleac cu portocală pentru iarnă. Mâncărurile cu dovleac sunt foarte populare în întreaga lume. Din această legumă se pregătesc supe, budinci, piure, salate, iar în Australia puteți gusta chiar și shnapps sau cafea de dovleac. În Armenia dovleacul se coace, se adaugă în pilaf, se umple cu orez sau cu coarne de pădure și nuci, se înăbușă cu linte. În India se prepară o halva excelentă de dovleac. Leguma are o mulțime de beneficii și un preț plăcut.

Astăzi, noi vă propunem să faceți conservații de dovleac pentru iarnă. Datorită unei marinade deosebit de dulci, această frumusețe roșcată are gust de mango și cu siguranță vă va oferi o dispoziție bună pe parcursul iernii friguroase.

INGREDIENTE:

-3 kg de dovleac;

-600 gr de zahăr;

-3 portocale;

-1 lămâie;

-15 gr de acid citric.

MOD DE PREPARARE:

1.Curățați dovleacul de coajă și semințe, apoi îl tăiați cuburi.

2.Turnați apă clocotită peste lămâie și portocale și le lăsați pentru 30 de secunde. Scoateți citricele și la fel le tăiați cuburi.

3.Amestecați dovleacul cu fructe, adăugați zahăr și acid citric. Amestecați bine și lăsați la măcerat pentru 3-4 ore.

4.Repartizați compoziția în borcane de 500 ml, le sterilizați timp de 30 deminute, apoi le înfiletați, le acoperiți cu ceva călduros și le lăsați pentru 24 de ore. Dați borcanele la păstrare într-un loc răcoros și întunecos.

Dovleacul pregătit după această rețetă este aromat, fin și zemos. Îl puteți adăuga în tarte sau îl coaceți cu carne. Însă mâncat cu lingura direct din borcan este absolut delicios, în special când aveți dispoziție rea.

Ce mâncăruri preferate cu dovleac aveți dumneavoastră? Așteptăm răspunsurile în comentarii!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!