Mărarul va răsări des ca o perie! Semănați mărarul în acest fel pentru o încolțire rapidă!

În acest articol, vă voi povesti cum semănăm noi mărarul pentru a obține niște fire frumoase, sănătoase și dese.

Mărarul poate fi semănat începând cu mijlocul primăverii până în toamnă. Pentru a obține fire proaspete vara, îl puteți semăna până la mijlocul lunii august.

Înainte de semănare, se recomandă înmuierea semințelor de mărar în peroxid de hidrogen timp de 30 de minute. Aceste semințe sunt acoperite cu un înveliș de eter, de aceea le ia atât de mult timp să germineze. Înmuierea în peroxid de hidrogen le ajută să germineze rapid – în decurs de 7 zile. Peste 30 de minute, clătiți-le cu apă curată și uscați-le cu ajutorul prosoapelor de hârtie.

Pentru semănarea mărarului, alegeți un loc bine însorit. Dacă grădina dvs. se află în apropierea apelor subterane, semănați-l pe un pat înălțat, astfel încât rădăcinile să nu se afle în permanentă umezeală și să putrezească.

Noi semănăm des semințele de mărar în șanțuri puțin udate, apoi le acoperim cu puțin compost sau alt pământ afânat și le mai udăm încă o dată.

Locul cu semințele semănate îl acoperim cu o bucată de material. Acesta va păstra umiditatea mai mult timp, iar răsadurile se vor simți ca într-o seră sub el.

Asigurați-vă că solul nu rămâne uscat prea mult timp, de altfel semințele nu vor germina, dar nici nu udați prea mult semințele, pentru că ar putea să le facă să putrezească.

Aproximativ peste cinci-șase zile, mărarul va încolți. Nu îndepărtați materialul de acoperire până când răsadurile nu vor deveni suficient de puternice.

Pentru consumul în stare proaspătă, mărarul îl tăiem atunci când atinge 15-20 cm înălțime. Dar mărarul tânăr, de 5-6 cm înălțime, este considerat cel mai util.

Spor la grădinărit!

New