Mașina de tuns va tăia ca nouă. Un meșter cunoscut mi-a spus cum să o ascut într-un mod neobișnuit!

În prezent, aproape în fiecare casă există o mașină de tuns. Acestea sunt compacte, ușor de utilizat și, de asemenea, economisesc o mulțime de bani. Cu toate acestea, de-a lungul timpului, lamele se pot toci, iar mașina de tuns va trage firele de păr în timpul folosirii și le va tăia cu greu. Pentru a remedia problema dată, folosiți această metodă neobișnuită, dar funcțională de ascuțire:

Mod de lucru:

1. În primul rând, verificați dacă toate șuruburile sunt strânse bine – uneori aceasta poate să fie problema. Ele trebuie să fie foarte strânse. În continuare, ungeți mașina cu un produs special sau cu ulei de motor, deoarece aceasta poate fi, de asemenea, problema. Dacă ați încercat toate acestea soluții și mașina continuă să tragă și să taie prost, atunci treceți la ascuțirea mașinii în sine.

2. Tăiați o bucată de pasta abrazivă cu granulație fină (disponibilă în magazinele de feronerie) în bucăți foarte mici.

3. Turnați puțin dizolvant pentru vopsea, acetonă sau spirt alb într-un recipient. Adăugați pasta abrazivă peste el. Încercați să amestecați cât de bine puteți. Lăsați-o să stea timp de aproximativ 8-12 ore. Trebuie să obțineți consistența unei smântâni groase. Aspectul se va asemăna cu cel al lutului.

4. Scufundați aparatul în pastă timp de 4 minute, în timp ce acesta este pornit. Cel mai bine este să țineți mașina în mâini și să o mișcați înainte și înapoi peste pastă. Acest lucru o va ascuți mai bine și mai repede.

5. După aceea, clătiți lamele, demontați-le și ștergeți-le cu grijă cu ulei. Reasamblați-le înapoi și mașina este gata să tundă din nou ca nouă!

Spor la treabă!

New