Mere coapte cu nuci și stafide — o rețetă foarte simplă, dar într-atât de gustoasă!

Merele coapte se prepară foarte ușor. Nu ne-am așteptat că vor fi într-atât de gustoase cu nuci și stafide!

INGREDIENTE:

-mere;

-zahăr;

-unt (opțional);

-stafide;

-nuci (noi am folosit migdale și caju);

-merișoare uscate.

MOD DE PREPARARE:

1.Alegeți mere aproximativ egale, deoarece timpul lor de coacere depinde de dimensiunea lor. Spălați-le și uscați-le.

2.Folosind un cuțit mic, îndepărtați aproximativ 1/3 din cotorul fiecărui măr. Apoi decupați un strat subțire și circular din pulpa lui, oferindu-i astfel aspectul de pâlnie.

3.Așezați merele pe tava tapetată cu folie de aluminiu sau hârtie de copt, lăsând spații libere între ele.

4.Puneți câte un cubuleț de unt și câte ½ linguriță de zahăr în interiorul fiecărui măr. Dacă merele sunt foarte dulci, puteți să nu adăugați deloc zahăr. Străduiți-vă să nu presărați zahăr pe folia de aluminiu sau hârtia de copt, cu care ați tapetat tava, deoarece el se va arde.

5.Spălați și uscați nucile și fructele uscate. Nu le opăriți, ci pur și simplu spălați-le cu apă fierbinte și uscați-le cu ajutorul prosoapelor de hârtie.

6.Adăugați câte 2-3 stafide și 1-2 merișoare în fiecare măr, presându-le ușor. Fructele uscate nu trebuie să reprezinte stratul superior al umpluturii, deoarece pot să se ardă, să devină negricioase și amărui.

7.Adăugați câteva nuci în fiecare măr. Ele se coc și devin crocante.

8.Coaceți merele timp de 15-25 minute (în funcție de dimensiunea lor) în cuptorul preîncălzit până la 200°C. Dacă cuptorul dumneavoastră arde repede alimentele, preîncălziți-l până la 180°C.

9.Lăsați merele să se răcească puțin, după care transferați-le pe un platou și serviți-le. Sunt gustoase atât fierbinți, cât și reci. După ce se răcesc, puteți să le presărați cu zahăr pudră.

Merele coapte sunt incredibil de gustoase! Pregătiți-le și bucurați-vă de gustul lor minunat!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!