Merele negre de diamant se vând la preț de 20 de dolari pentru un fruct, dar nimeni nu vrea să le cultive!

Acestea nu doar că sunt deosebit de frumoase, dar sunt și mai crocante și mai gustoase decât cele obișnuite!

Probabil ați observat că nu toate merele au culoarea roșie. Există soiuri galbene, roz sau verzi. Merele roșii au culoare datorită antocianilor. Aceștia sunt pigmenți sau coloranți naturali care se dezvoltă pe măsură ce mărul crește, scrie The Wild Child.

Dar ați știut că pe piață a apărut un nou soi de mere, care a devenit foarte popular în ultimul timp? Ca și celelalte, ele sunt bogate în minerale și microelemente, dar mult mai crocante și gustoase.

Merele ”diamantul negru” sunt un soi Hua Niu, care își are originile în Noua Zelandă, iar mai apoi a fost importat în China, unde a fost plantat în Nyingchi, Tibet, și a fost cultivat în continuare datorită unui mediu special și tehnologiilor fermierilor locali pentru altoire.

Merele ”diamantul negru” sunt violete, lucioase și au o textură plăcută. La exterior sunt furmoase ca un diamant. Iată de ce au și căpătat acest nume. Este impresionant faptul că acest soi nu are nevoie de fertilizare și este rezistent la frig și are o protecție naturală împotriva paraziților și a insectelor.

Cu toate acestea, ele sunt considerate rare, deoarece cresc în zonele muntoase la o altitudine de 3500 m deasupra nivelului mării. Ele trebuie expuse la o cantitate mare de lumină solară și raze ultraviolete.

Aceste particularități geografice unice fac o livadă de mere în Nyinchi un mediu natural perfect pentru cultivarea acestui soi de mere.

Din 2011, agricultorii au plantat o livadă cu o suprafață de aproximativ 50 hectare (500 mu). În 2012, ei au plantat merii și în următorii 3 ani au muncit din greu pentru a-i crește. Merele ”diamantul negru” apar pe piață la sfârșitul lunii octombrie și se vând timp de aproximativ 2 luni.

În plus, numai 30% din merele negre coapte corespund standardelor stricte de potrivire a culorilor. Iată de ce, producția totală de mere negre este extrem de scăzută.

Din cauza exclusivității și prețului înalt, aceste mere nu sunt prima alegere pentru consum printre populație. Fermierii sunt conștienți de acest lucru, așa că preferă să crească alte fructe, la care cererea este mai mare.

Din cauza producției limitate de mere negre, producătorii chinezi au decis să transforme merele negre într-o marfă exclusivă. Acestea sunt în mare parte vândute în pungi cadou a câte 6 sau 8 fructe. Iar clienții care doresc să le achiziționeze trebuie să facă o comandă preventivă.

Dumneavoastră ați dori să gustați acest ”diamant negru”?