Metoda de albire a șosetelor și a hainelor albe!

Fără mult efort, hainele murdare devin ca noi! Trucul vă va ușura viața și vă va economisi banii. Dacă șosetele albe sunt într-atât de murdare încât vă pare că trebuie aruncate, nu vă grăbiți. Există o metodă minunată de a oferi hainelor culoare albă de altădată. Totuși, nu vă recomandăm să o utilizați în cazul pânzelor delicate. Eficiența este garantată, chiar și în cazul petelor de vin sau de sos pe fața de masă.

AVEȚI NEVOIE DE:

– săpun de rufe;

– bicarbonat de sodiu;

– oțet 9%.

PAȘI DE URMAT:

1. În primul rând, înmuiați șosetele în apă, săpuniți-le cu săpun de rufe și spălați-le manual. Săpunul îndepărtează murdăria, însă culoare șosetelor devine cenușie, iar petele rămân.

2. Clătiți șosetele, presărați-le cu un strat de bicarbonat de sodiu și frecați suprafața, repartizând bine bicarbonatul pe toate petele și zonele, care trebuie înălbite.

3. Apoi turnați oțet de 9% și lăsați șosetele pentru un timp, în funcție de pete, pentru ca amestecul să acționeze. Noi am avut nevoie de 20 de minute.

4. Clătiți șosetele de bicarbonat și le mai spălați o dată cu săpun.

Astfel de sfaturi vă ajută să folosiți hainele mult timp și să le mențineți într-o stare minunată. Simplu și inofensiv, puteți aplica acest mod de curățare chiar și în cazul hainelor pentru copii. Metoda poate fi folosită și pentru îndepărtarea petelor de pe covoare, pentru restabilirea draperiilor de in și pentru albirea ghetelor sau încălțămintei din pânză.

Mult spor!