Metodă interesantă de cultivare a castraveților: puteți să nu-i udați pe tot parcursul sezonului!

Toți grădinarii știu că castraveții sunt plante iubitoare de umiditate, care necesită irigări frecvente pe timp de vară. Ce-ar fi dacă anul acesta veți face un pat pentru experiment, folosind metoda de mai jos? Datorită ei, nu va trebui să udați patul tot sezonul! Doar dacă vara este foarte uscată și căldura puternică durează mai mult de 3 săptămâni, atunci fiecare tufă trebuie ușor umezită, dar, în general, nu veți atinge patul tot sezonul!

Pentru a pregăti patul ”independent” pentru castraveți, va fi nevoie să săpați un astfel de șanț.

Turnați apă din abundență, astfel încât să rămână pe pat, iar deasupra turnați 1 găleată de apă clocotită, ca să dezinfectați solul. Este pentru prima și ultima dată când acest pat se udă.

Apoi, veți avea nevoie de folie groasă de plastic de culoare neagră, prin care nu trece lumina. Anume ea este secretul patului pentru castraveți, care nu necesită udare: condensatul, care se formează sub folie, ”va uda” castraveții pe parcursul întregului sezon.

Marginile foliei trebuie îngropate în pământ, ca în imaginea de mai jos. Lăsați patul pentru 3 zile. După care, faceți tăieturi sub formă de tablă de șah, cu distanță de aproximativ 20 cm între fiecare tăietură, și semănați semințele sau plantați deja răsadurile. Tot ce trebuie să faceți ulterior este să ajutați castraveții să iasă înafară: va fi nevoie să scoateți frunzele tinere și să le așezați deasupra foliei. Ele nu au nevoie de suport, deoarece vor crește pe folie. Recolta este nemaipomenită! Obțineți foarte multe legume și sunt perfecte atât pentru conservele pentru iarnă, cât și pentru salate. Dacă în regiunea dumneavoastră se întâmplă să aveți călduri, care durează mai mult de 3 săptămâni și vă faceți griji pentru castraveți, atunci udați fiecare tufă sub rădăcină – va fi suficient să adăugați câte 2 seringi. Dar, de regulă, castraveții nu trebuie udați pe parcursul sezonului. Doar strângeți recolta de castraveți delicioși!

Spor la grădinărit!