Metode simple și eficiente de curățare a fierului de călcat în interior și pe exterior!

Periodic, fierul de călcat trebuie curățat de murdărie, praf, mucegai și depuneri calcaroase. Vă sugerăm să utilizați una din cele 10 moduri simple și eficiente!

Curățați fierul de călcat în interior

Dacă în fier se toarnă apă simplă de la robinet, nu distilată, atunci, cu timpul, în interior se formează depuneri calcaroase. Dacă fierul a început să murdărească hainele, dacă din el a început să curgă un lichid cafeniu, atunci aparatul trebuie curățat imediat în interior!

Oțet + apă

Amestecați într-un vas oțet cu apă în proporții de 1:1. Așezați fierul de călcat vertical, turnați amestec, până la nivelul maxim, îl înfierbântați și îl lăsați pentru 10 minute. În acest timp, fierul se va opri și se va porni, nu întrerupeți acest proces.

Apoi, luați un lighean și începeți să faceți aburi cu fierul. Continuați, până din fier încetează să mai curgă acel lichid întunecat. Nu uitați, în timpul acestei proceduri, geamurile din casă trebuie să fie deschise!

La final, pur și simplu turnați apă, mai înfierbântați o dată aparatul și faceți abur, pentru a îndepărta reziduurile de calcar și oțet. Ștergeți fierul de călcat cu un șervețel.

Acid citric + apă

Dizolvați 20-25 gr de acid citric într-un pahar cu apă caldă. Repetați aceeași procedură ca și cu oțetul. Acidul citric îndepărtează la fel de bine rugina și calcarul.

Curățați fierul de călcat pe exterior

Talpa, de asemenea, se murdărește periodic și trebuie curățată. Iată câteva moduri simple și eficiente de a rezolva această problemă în condiții de casă.

Bicarbonat de sodiu + oțet

Amestecați 2 lingurițe de bicarbonat cu puțin oțet, cât să obțineți o pastă. O aplicați pe suprafața fierului de călcat, apoi frecați cu o cârpă.

Oțet + apă

Cu acest amestec, la fel, puteți curăța talpa. Nu e nevoie să înfierbântați fierul. Amestecați proporții egale de apă și oțet, luați un bețișor pentru urechi și curățați găurile fierului de călcat.

Săpun de rufe

Cu această metodă puteți curăța un fier de călcat cu talpă de teflon. Îl încălziți până la minimum, săpuniți bine suprafața și o ștergeți cu o cârpă, până va fi curată.

Sare

O metodă ieftină și verificată în timp de curățare a tălpii. Presărați sare pe staniol/prosop, înfierbântați fierul și călcați bine suprafața.

Peroxid de hidrogen

Umeziți un disc demachiant cu peroxid de hidrogen 3%, apoi ștergeți suprafața și găurile.

Pastă de dinți

Aceasta vă ajută să ”exfoliați” suprafața fierului de călcat. Alegeți o pastă albă, să nu fie gel. Aplicați pasta pe talpa puțin caldă și curățați-o cu peria.

Acetonă

Cel mai puternic mod, deoarece îndepărtează plasticul întărit sau materialul sintetic lipit de suprafața fierului. Pur și simplu umeziți un disc demachiant și frecați murdăria.

Mult spor!

New