Mi-am salvat castraveții de peronosporoză cu ajutorul unei soluții economice de la farmacie!

În acest articol vă vom oferi o rețetă și o metodă eficientă de combatere a unei boli a castraveților, de care nimeni nu este asigurat – peronosporoza. Pentru aceasta, veți avea nevoie de un remediu simplu și accesibil pentru fiecare.

Deci, dacă pe castraveții dvs. au apărut pete și frunzele au început să se îngălbenească, trebuie să trageți un semnal de alarmă și să vă salvați castraveții de boli. De altfel, pur și simplu puteți pierde toată recolta.

Boala se manifestă prin apariția unor pete galbene pe frunzele inferioare, după care, dacă nu o combateți, ciuperca se răspândește pe toate frunzele, chiar și pe partea din dos a acestora. La rândul lor, și castraveții se vor îmbolnăvi, pentru că frunzele nu mai pot realiza fotosinteza.

Această boală se manifestă în anumite momente: în primul rând, când umiditatea din seră este prea mare, sau din cauza fluctuațiilor de temperatură, când este foarte cald ziua și răcoare noaptea, pe frunze apare condens și umezeală. În acest mediu, bacteriile se dezvoltă foarte bine.

Și noi ne-am confruntat cu această bacterie pe castraveți. Însă am rezolvat problema foarte rapid cu ajutorul unei soluții simple de peroxid de hidrogen de 3% de la farmacie, care este foarte ieftin.

În lupta cu această infecție, noi am experimentat cu două rețete:

  • O parte de curpeni i-am tratat cu peroxid de hidrogen diluat în proporție de 1:3, respectiv la 100 ml de soluție, am adăugat 300 ml de apă, de preferință nu rece ci caldă.
  • Iar cealaltă parte am tratat-o cu peroxid de hidrogen curat, nediluat în apă.

Drept rezultat, în ambele cazuri castraveții au fost vindecați complet și ciuperca a dispărut de pe frunze. Unica recomandare este să nu uitați de frunzele inferioare și de partea din dos a acestora. Deoarece dacă nu le veți prelucra, tratamentul nu va avea efect și bacteria va continua să se răspândească.

Spor la grădinărit!