Mici secrete, dar atât de importante, ale unui grădinar cu experiență!

1.Iod pentru varză

Adăugați 40 picături de iod într-o căldare cu apă. Udați varza sub plantă cu câte 1l când începe să se formeze căpățâna.

2.Accelerarea germinării

Pentru ca semințele să germineze mai repede, acestea se înmoaie în soluție de peroxid de hidrogen (4%) pentru 12 ore, semințe de varză, iar cele de roșii și sfeclă – pentru 24 de ore.

Semințele se prelucrează timp de 20 de minute cu peroxid de hidrogen 10%, cu scop de dezinfecție (în loc de permanganat de potasiu). Proporțiile de semințe și soluție sunt de 1:1. Apoi semințele se clătesc și se lasă la uscat.

3.Ceai pentru ceapă

Uscați infuzia de ceai și păstrați-o pentru plantarea cepii. O adăugați sub fiecare ceapă în timpul plantării. Astfel ceapa nu va fi afectată de diferite maladii.

4.După ploaie

Recolta de cartofi va fi de 3 ori mai mare dacă veți mușuroi plantele tinere (10-12 cm) imediat după ploaie sau după udarea abundentă. În acest caz, se formează tulpini noi pe care, după o anumită perioadă, apar tuberculi.

5.Îngrășăminte de banane

Luați cojile de banane, turnați apă peste ele (de exemplu, într-un borcan de 3l) și așteptați până la suprafață se formează bule: udați plantele de interior. Proporțiile sunt diferite. Puteți turna apă peste cojile vechi, apoi să adăugați altele proaspete.

6.Flori pe drojdie

Dizolvați 100 gr de drojdie proaspătă în 10l de apă. Udați toate plantele, înclusiv cele de interior, o dată pe lună. Iar rezultatul va fi o creștere impresionantă.

7.Profilaxie cu usturoi

Infuzia de usturoi întărește plantele. Turnați 1l de apă clocotită peste 4-5 căței de usturoi și lăsați la infuzat pentru 20 de minute. Soluția obținută se adaugă în apa de udat, 1 lingură la 1l de apă – pentru orice plante.

8.Pământ sărat

Dacă frunzele sfeclei au devenit roșii, înseamnă că solul are insuficiență de sodiu. Trebuie să udați sfecla cu soluție de sare. Dizolvați 1 pahar de sare gemă în 10l de apă. Această cantitate este suficientă pentru ca să obțineți apă sărată.

9.Apropo despre drojdie

Anul trecut, la recomandarea grădinarilor, am adăugat, în timpul plantării răsadurilor de roșii, câte 1 mână de pesmet și cenușă de lemn în fiecare groapă. La mijlocul verii, a trebuit să legăm tijele tulpinilor de cârlige, atât de bine se dezvoltau plantele. Tulpinile avea diametrul de 2,5 cm și înălțimea de 2m. Recolta fost una foarte bogată!

Spor la grădinărit!