Minciunele crocante și sfărâmicioase — pur și simplu se topesc în gură!

Minciunelele preparate după această rețetă rămân delicioase pe parcursul câtorva zile. De aceea, puteți să pregătiți cu încredere o porție întreagă!

INGREDIENTE:

-un ou + 3 gălbenușuri;

-40 g de zahăr;

-50 g de unt rece;

-un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu;

-un praf de sare;

-o lingură de oțet 9% sau votcă;

-80 g de smântână fermentată 20%;

-250 g + 50 g de făină;

-ulei — pentru prăjit;

-zahăr pudră — pentru servit.

MOD DE PREPARARE:

1.Amestecați 250 g de făină cernută și bicarbonatul de sodiu într-un bol încăpător.

2.Adăugați untul rece, tăiat în cubulețe și amestecați totul cu mâinile până veți obține un aluat nisipos.

3.Adăugați zahărul, sarea, oul și gălbenușurile, smântâna fermentată și oțetul/votca. Amestecați inițial cu lingura, după care frământați aluatul cu mâinile.

4.Dacă el este lipicios, mai încorporați făină în el: cantitatea ei depinde de consistența smântânii și dimensiunea ouălor. Cum numai aluatul nu se va mai lipi de mâini, înseamnă că conține suficientă făină.

5.Frământați aluatul timp de încă câteva minute, până vor începe să se formeze bule de aer în el. Apoi bateți-l de câteva ori de suprafața de lucru. El trebuie să fie moale, neted și omogen (străduiți-vă să-l frământați repede).

6.Puneți aluatul într-o pungă de plastic și dați-l la frigider pentru 60 minute. Dacă nu aveți suficient timp la dispoziție, puteți să începeți îndată modelarea minciunelelor.

7.Luați o bucățică de aluat. Frământați-o puțin și întindeți-o într-un blat dreptunghiular, cât mai subțire, pe masa presărată de făină.

8.Tăiați blatul în fâșii cu lățimea de 2-3 cm. Apoi divizați fâșiile în romburi și realizați câte o secțiune incompletă, de 2-3 cm, în mijlocul fiecărui romb.

9.Luați câte un romb de aluat în mâini și treceți-i un capăt prin orificiul din mijlocul lui. Apoi îndreptați-l.

10.Prăjiți minciunelele în ulei încins (170-180°C). După ce se ridică la suprafața uleiului și se rumenesc pe o parte, întoarceți-le pe cealaltă parte.

11.Transferați minciunelele prăjite pe prosoape de hârtie, ca să îndepărtați excesul de ulei. După ce se răcesc, puneți-le pe un platou și presărați-le cu zahăr pudră. Dacă nu doriți să le serviți cu zahăr pudră, stropiți-le cu miere.

12.Cât timp prăjiți prima parte de minciunele, modelați-le pe următoarele.

Minciunelele sunt gustoase, aromate, crocante și sfărâmicioase!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!