„Minciunele” pe bază de iaurt!

 

Ingrediente:
-0,5 L iaurt sau chefir/iaurt sau lapte bătut;

-2 ouă;

-4 linguri de zahăr (dacă doriți să fie mai dulci adăugați mai mult zahăr);

-3-4 linguri ulei de floarea-soarelui;

-0,5 linguriță de sare;

-0,5 linguriță bicarbonat de sodiu (stins cu oțet);

-5-6 pahare de făină (dacă aluatul se lipește de mâini, mai adăugați) (750 g-900 g);

-zahăr vanilat sau scorțișoară, dacă doriți.

Mod de preparare:
1.Creați aluatul moale, nu trebuie să se lipească de mâini. Astupați-l și lăsați-l să crească timp de 20 de minute.

2.Presărați masa cu făină, întindeți aluatul în strat nu mai subțire de 1 cm (desigur dacă le vreți subțiri atunci faceți stratul mai subțire). Foaia de aluat trebuie să fie pătrată sau dreptunghiulară.

3.Tăiați foaia de aluat în mici dreptunghiuri sau pătrate. În mijlocul dreptunghiului faceți o tăietură cu cuțitul și treceți prin ea o jumătate de dreptunghi.

4.Prăjiți-le pe ambele părți în ulei de floarea-soarelui. Ulei trebuie să fie mai mult, dacă e cazul mai adăugați în timp ce se prăjesc.

5.Când le scoateți din ulei, le presărați cu zahăr pudră sau cu scorțișoară, le faceți după gustul propriu.Creați aluatul moale, nu trebuie să se lipească de mâini. Astupați-l și lăsați-l să crească timp de 20 de minute.

6.Presărați masa cu făină, întindeți aluatul în strat nu mai subțire de 1 cm (desigur dacă le vreți subțiri atunci faceți stratul mai subțire). Foaia de aluat trebuie să fie pătrată sau dreptunghiulară.

7.Tăiați foaia de aluat în mici dreptunghiuri sau pătrate. În mijlocul dreptunghiului faceți o tăietură cu cuțitul și treceți prin ea o jumătate de dreptunghi.

8.Prăjiți-le pe ambele părți în ulei de floarea-soarelui. Ulei trebuie să fie mai mult, dacă e cazul mai adăugați în timp ce se prăjesc.

9.Când le scoateți din ulei, le presărați cu zahăr pudră sau cu scorțișoară, le faceți după gustul propriu.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New