Mini pateuri dintr-un aluat deosebit — rumene și delicioase. Este imposibil să renunți la ele!

Astăzi vă propunem rețeta unor pateuri simple și delicioase. Puteți să le pregătiți cu orice umplutură. Aluatul lor este foarte reușit și rămâne fraged chiar și în următoarele zile după preparare.

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-350 g de cartofi;

-350 g de brânză dulce de vaci;

-2 ouă;

-½ linguriță de sare;

-o linguriță rasă de bicarbonat de sodiu;

-o linguriță de curcuma;

-300 g de făină (+/-) + pentru modelarea pateurilor.

Pentru umplutură: orice (noi am folosit 500 g de crenvurști mici).

Pentru prăjit: ulei.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: curățați și tăiați cartofii în bucăți. Acoperiți-i cu apă și fierbeți-i până vor fi gata. Apoi scoateți-i din apă și pisați-i cu zdrobitorul pentru piure.

2.Puneți piureul de cartofi, brânza dulce de vaci, ouăle, bicarbonatul de sodiu (presărați-l pe suprafața brânzei, ca să se stingă datorită acidității ei), sarea și curcuma (intensifică nuanța și gustul pateurilor). Amestecați foarte bine.

Proporția dintre piureul de cartofi și brânza dulce de vaci trebuie să fie 1:1. Dacă vă rămâne piure de cartofi după cină, puteți să-l folosiți pentru prepararea acestor pateuri.

3.Adăugați treptat făina cernută și frământați aluatul. El trebuie să fie moale, destul de elastic și lipicios, când este întins cu mâinile. Aveți grijă să nu-l îmbibați cu prea multă făină: cantitatea acesteia depinde de umiditatea cartofilor și brânzei.

4.Dacă aveți suficient timp la dispoziție, dați aluatul la frigider. Dacă vă grăbiți, începeți îndată modelarea pateurilor.

5.Pregătiți umplutura. Noi am folosit mini crenvurști în calitate de umplutură, tăindu-i în jumătăți.

6.Divizați aluatul în câteva bucăți, ca să-l puteți manipula mai ușor. Modelați fiecare bucată sub formă de baton, după care tăiați-o în bucățele. Noi am preparat mini pateuri rotunde. Dar dacă doriți, puteți să modelați pateuri mai mari, cu formă lunguiață.

7.Întindeți fiecare bucățică de aluat sub formă de turtiță rotundă (cu mâinile). Realizați acest proces, tăvălind aluatul prin făină, ca să nu se lipească de mâini.

8.Așezați câte o jumătate de crenvurst în mijlocul ei, după care lipiți-i marginile deasupra umpluturii, acoperindu-o complet. La sfârșit rulați pateul obținut între palme, ca să-i oferiți o formă rotundă și îngrijită.

9.Prăjiți pateurile în ulei încins, pe ambele părți, pe foc moderat, ca să reușească să se prepare și să nu se ardă.

10.Transferați-le pe prosoape de hârtie, ca să eliminați excesul de ulei de pe suprafața lor.

11.Puteți să le serviți îndată.

12.Dacă doriți, puteți să pregătiți un dressing pentru ele, ca să le intensificați aroma și gustul. Combinați un cățel de usturoi (trecut prin presa de usturoi), o cantitate mică de verdeață mărunțită (noi am folosit mărar și pătrunjel), o linguriță de condimente și 2 linguri de ulei din tigaia, în care se prăjesc pateurile. Amestecați.

13.Presărați dressing-ul pe suprafața pateurilor puse într-o cratiță. Acoperiți-le cu un capac și scuturați puțin cratița, ca să răspândiți uniform dressing-ul pe pateuri.

14.Dacă rămân pateuri și pentru următoarea zi, puteți să le încălziți în cuptorul cu microunde. Vor fi la fel de moi, fine și gustoase.

Această rețetă este un adevărat colac de salvare pentru gospodinele ocupate. Pregătiți-le și bucurați-vă de gustul lor minunat!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!