Mini sere și paturi suspendate — 2:1. Fă-le singur! Ieftin și rapid!

Probabil toți grădinarii știu din experiență proprie că pur și simplu pot rămâne fără recoltă, dacă nu oferă răsadurilor și culturilor tinere protecție și căldură suplimentare. În asemenea situații nicicum nu putem să ne lipsim de o construcție, a cărei eficiență este verificată de trecerea timpului — solariul, care, bineînțeles, poate fi fabricat de sine stătător.

Progresul nu stă pe loc, ca și imaginația meșterilor! Și, urmărind ideile lor, puteți confecționa astfel de mini sere interesante din lăzi de plastic pentru legume, care ulterior pot fi transformate în paturi suspendate excelente.

AVEȚI NEVOIE DE:

-lăzi de plastic pentru legume;

-coliere de plastic (șoricei) sau sârmă;

-peliculă pentru solarii;

-instrumente.

MOD DE LUCRU:

De obicei, lăzile pentru legume au suporturi superioare pentru supraetajare și spații laterale cu rol de mânere. Tăiați-le lăsând marginea superioară dreaptă, netedă. Noi am folosit 10 lăzi pentru fabricarea paturilor suspendate și mini serelor (5 lăzi — pentru partea inferioară, 5 lăzi — pentru partea superioară).

Mai întâi uniți în 2 rânduri 5 lăzi pentru partea superioară a mini serelor și 5 lăzi pentru paturile suspendate, folosind coliere de plastic sau bucățele de sârmă. Uniți-le bine la nivelul pereților laterali — atât în partea superioară, cât și în cea inferioară.

Apoi uniți „ușile-acoperișurile” superioare cu paturile suspendate inferioare la nivelul marginilor lor lungi, folosind tot colierele de plastic. Pentru ca mini serele să se deschidă ușor, uniți lăzile doar dintr-o parte. Tăiați toate „codițele” șoriceilor de plastic.

Închideți construcția obținută și tăiați câte un „geam” în acoperișul fiecărei secțiuni — anume prin ele se vor înălța plantele crescute. Dreptunghiurile rezultate pot fi folosite în calitate de suporturi.

Când carcasa mini serelor va fi gata, termoizolați-le cu ajutorul peliculei pentru solarii. Puteți să o fixați cu scotch-ul și capsatorul pentru construcții, oferind o atenție deosebită izolării colțurilor și marginilor.

Cam atât! Mini serele sunt gata! Mai râmâne doar să le umpleți cu sol și să plantați răsadurile! Iar când va fi momentul potrivit, trebuie doar să îndepărtați pelicula, ca să le transformați în paturi suspendate.

Spor la grădinărit!

New