Model potrivit pentru cardigane, căciuli și chiar pentru genți!

Acest model “Steluța” este potrivit pentru cardigane, căciuli și chiar pentru genți!

VEȚI AVEA NEVOIE DE:

-croșetă;

-fir de tricotat.

PAȘI DE URMAT:

Montați 1 ochi de lanț de bază și mai lucrați un ochi de lanț. Extindeți firul astfel încât bucla să fie de aproximativ 1cm sau de mărimea unghiei.

Faceți 1 jeteu și îl extindeți la fel la aceeași înălțime. Introduceți croșeta în același ochi și trageți firul. Procedați la fel cu al 2, al 3, al 4 jeteu și de fiecare dată trageți firul.

Țineți cu ambele degete din stânga toate ochiurile și trageți un ochi prin toate buclele pufoase.

Lucrați un picioruș simplu trecând croșeta prin firul de lucru.

Astfel ați obținut o petală dintr-o steluță. Lucrați în același mod încă de 5 ori. Acesta va fi rândul 1.

Rând 2 – lucrați o buclă pentru înălțime. În același ochi de lanți lucrați 5 bucle pufoase și le lăsați nelucrate. Apoi introduceți croșeta în următroul ochi de lanț și iarăși lucrați 5 bucle pufoase și iarăși nu le lucrați. În al treilea ochi de lanț lucrați încă 5 bucle pufoase.

Țineți firul de lucru și trageți firul prin toate ochiurile și lucarți un piciorul simplu.

Faceți 1 ochi de lanț, în același ochi lucrați 5 bucle nelucrate, în următorul ochi de lanț lucrați 5 bucle pufoase și iarăși nu le lucraț. .În următorul ochi de lanț lucrați 5 bucle pufoase. Trageți firul prin toate ochiurile și lucrați un picioruș simplu.

Repetați procedura de 5 ori astfel încât numărul petalelor de jos să corespundă cu numărul petalelor de sus.

Rând 3 – lucrați o buclă pentru înălțime. În același ochi de lanți lucrați 5 bucle pufoase și le lăsați nelucrate. Apoi introduceți croșeta în următroul ochi de lanț și iarăși lucrați 5 bucle pufoase și iarăși nu le lucrați. În al treilea ochi de lanț lucrați încă 5 bucle pufoase. Repetați procedura de 5 ori. Astfel ați obținut o steluță cu 6 petale.

În acest mod lucrați ochiurile pentru a obține accesoriul mult dorit.

Mult spor!

New