Model ușor de cipici tricotați cu 2 andrele – fără cusătură pe talpă!

Acesta este un model universal de cipici, care se va potrivi atât pentru copii, cât și pentru maturi, dacă veți alege culoarea potrivită a firului de lucru. De asemenea, pot fi tricotați pentru orice mărime.

Cipicii se asamblează dintr-un dreptunghi, înălțimea căruia măsoară 19 cm pentru orice mărime. Iar lățimea depinde în totalitate de mărimea tălpii dvs.

Noi am tricotat acești cipici pentru mărimea 37-38 (lungimea tălpii = 23.5 – 24.5 cm): am folosit dimensiunea de 24,5 cm ca reper (vedeți în tabelul de mai jos), pe care am înmulțit-o cu 2 (densitatea de ochiuri într-un centimetru) și am redus-o cu 10%, deoarece firul de tricotat este foarte elastic și se întinde (dacă firul vostru este mai puțin elastic, nu reduceți acești 10%, sau reduceți mai puține). După calculul respectiv am obținut 43 ochiuri pentru mărimea noastră.

În final, este foarte important să mai adăugați ochiuri la numărul obținut, astfel încât să poată fi împărțit la 4 (raportul elasticului). În cazul nostru, 44 ochiuri.

VEȚI AVEA NEVOIE DE:

– 2 andrele (nr. 3,5);

– fir de tricotat (noi am folosit fir Classic Alize Lanagold 140 m/100 g);

– ac cu urechea mare;

– centimetru de croitorie;

– foarfece.

*Lucrarea se întoarce la sfârșitul fiecărui rând.

*Primul ochi este întotdeauna ridicat pe andrea, iar ochiul de margine se tricotează pe dos.

*Indicatorii *_* cuprind pașii, care trebuie repetați până la sfârșitul rândului.

MOD DE LUCRU:

Montați ochiurile pe andrele, prin metoda clasică.

1. 1 ochi ridicat *2 ochiuri pe față, 2 ochiuri pe dos*. Ochiul de margine se lucrează mereu pe dos.

2. *2 ochiuri pe dos, 2 ochiuri pe față*.

3. Continuați să repetați rândurile 1 și 2, până când veți obține o înălțime de 3,5-4 cm.

4. *Tricotați toate ochiurile pe față*.

5. În continuare, tricotați 11 cm în punct leneș, tricotând toate ochiurile pe față, atât pe rândurile pe față, cât și pe acelea pe dos.

6. După aceasta, tricotați încă 3,5-4 cm de elastic, repetând rândurile 2 și 1 (începând cu 2 ochiuri pe dos, ca să fie simetric cu elasticul de jos). În total, înălțimea lucrării trebuie să măsoare 19 cm. Închideți toate ochiurile. Tăiați firul și lăsați capătul mai mare, ca să-l folosiți la coaserea cipicului.

7. Coaseți cipicul: introduceți capătul pe care l-ați tăiat acum în urechea acului. Pliați lucrarea în jumătate și coaseți partea din spate a cipicului, prin metoda cea mai comodă pentru dvs.

8. Când ați ajuns cu 2 cm înainte de capăt, introduceți acul în toate ochiurile rămase (în cerc) și strângeți firul, adunându-le pe toate împreună. Fixați firul în partea din dos a cipicului și tăiați-l. Ascundeți capătul printre rânduri. Acest truc, va face călcâiul să pară mai rotunjit.

9. Acum, întoarceți lucrarea pe față și introduceți o altă bucată de fir prin toate ochiurile unei laturi lucrată în punct leneș. Trageți firul și legați toate ochiurile împreună.

10. Continuați să coaseți laturile pe care le-ați lucrat cu elastic.

11. Apoi, coaseți până în punctul dorit, astfel încât să vă fie comod să introduceți piciorul în cipic. Tăiați firul și ascundeți capătul printre rânduri.

12. Tricotați-l și pe cel de-al doilea cipic în același mod și purtați-i cu mândrie, căci i-ați tricotat manual singuri și v-a reușit!

Spor la treabă!