Moduri interesante de utilizare a buretelui de bucătărie!

S-ar părea că un burete de bucătărie poate fi utilizat doar la spălat vasele. Dar nu este chiar așa. Aflați mai jos ce obiecte poate înlocui buretele, dacă nu aveți lucrurile necesare la îndemână!

1.Luați o spatulă, acoperiți vârful mânerului cu un burete și îl fixați cu un elastic. Obțineți o pensulă minunată cu care puteți vopsi sau îndepărta praful și murdăria din locurile greu accesibile, cum ar fi rama ferestrei.

2.Cu ajutorul unui burete din sârmă puteți ascuți cu ușurință foarfeca. Pentru aceasta, e nevoie doar să-l tăiați în câteva bucăți.

3.Cu un burete din sârmă și ulei de motor puteți curăța, dar și unge în același timp, sculele și uneltele de grădină ruginite, cuiele și șuruburile.

4.Buretele va deveni ajutorul celor, care trimit frecvent un număr mare de scrisori și acte. Ca să lipiți plicul, umeziți buretele și treceți cu el pe partea lipicioasă a plicului.

5.Buretele moale vă ajută să îndepărtați rapid lacul de pe unghii. Îndoiți buretele și îl așezați într-un vas, astfel încât să stea lipit strâns de pereți. Adăugați soluție de îndepărtat lacul, introduceți unghia și așteptați puțin.

6.Ca să spălați animalul de companie, fără să vă faceți griji că se va înfunda scurgerea, puneți în cadă sau în lavoar un burete din sârmă. Toată blana se va aduna pe suprafața lui și o veți îndepărta foarte simplu și ușor.

7.Dacă în casă au apărut șoareci, înseamnă că există treceri prin care animalele intră. Acoperiți-le cu bureți din sârmă și șoarecii nu vor putea roade metalul. Acesta va fi un obstacol dificil în calea rozătoarelor. Iar dacă fixați buretele cu spumă poliuretanică, obstacolul va deveni de nedepășit.

8.Tăiați un burete din sârmă bucăți, le puneți într-un recipient cu 3 pahare de oțet și îl acoperiți cu capac. Timp de aproximativ 1 zi, buretele se va dizolva complet și obțineți o soluție de metal în oțet, cu care acoperiți suprafața din lemn. După evaporarea oțetului, lemnul va căpăta o culoare nobilă neobișnuită. Nu vă rămâne decât să protejați suprafața cu ceară sau lac.

9.Cu ajutorul buretelui din sârmă, puteți curăța legumele de coajă, cum ar fi morcovul și cartofii noi.

Așteptăm să ne împărtășiți în comentarii ce alte întrebuințări interesante ale buretelui de bucătărie cunoașteți.

Mult spor!