Mozzarella de casă din două ingrediente în doar treizeci de minute! Cașcaval pregătit în condiții de casă din lapte!

Să pregătiți mozzarella în casă este foarte simplu. Procesul în sine este fascinant, cașcavalul se întinde atât de interesant! Aveți nevoie de lapte crud nepasteurizat, care nu a fost supus prelucrării termice. Cel mai potrivit este laptele de casă. Fiți siguri, un cașcaval mozzarella atât de gustos nu veți găsi nici într-un magazin!

INGREDIENTE:

– 4l de lapte de casă nepasteurizat;

– 8 linguri de oțet 9% (aproximativ, adăugați câte 1 lingură, puteți avea nevoie de mai mult sau mai puțin).

MOD DE PREPARARE:

1. Turnați laptele într-o cratiță și îl înfierbântați, amestecând continuu, până devine foarte cald, adică cât să nu vă ardă la deget, dar să fie fierbinte (temperatura de aproximativ 50°С).

2. Continuați să amestecați fără întrerupere și adăugați câte 1 lingură de oțet. Zerul începe să se separe și devine gălbui la culoare.

Sfat. Veți avea nevoie de 8-10 linguri de oțet, în funcție de calitatea laptelui.

3. Când cașcavalul se separă complet de zer, îl scoateți, îl lucrați în mâini și îl stoarceți, cât să îndepărtați lichidul în exces.

4. Puneți cratița cu zer la foc și îl înfierbântați foarte tare, aproximativ 70°С. Adăugați 1 lingură de sare, amestecați, adăugați bila de mozzarella, opriți flacăra și începeți să întindeți cașcavalul. Cu cât e mai fierbinte apa, cu atât mai tare se întinde mozzarella.

5. Adăugați cașcavalul din nou în lichidul fierbinte, îl întindeți, apoi formați o bilă mare sau câteva mai mici.

6. Înmuiați bila de mozzarella într-un vas cu apă rece cu cuburi de gheață, cât să se stabilizeze și să se răcească.

În rezultat, din 4l de lapte obțineți aproximativ 430 gr de mozzarella. Procesul durează în jur de 30 de minute și aveți nevoie doar de lapte de casă. Cașcavalul este foarte moale, gustos și delicat. Dacă preferați mozzarella mai sărată, atunci adăugați 2 linguri de sare în zer. De asemenea, puteți păstra mozzarella în saramură.

3 reguli importante:

1. Lapte CRUD. Fără astfel de lapte puteți nici să nu încercați. Veți obține brânză în loc de mozzarella.

2. Nu înfierbântați prea tare laptele, el trebuie să fie cald. Dacă încălziți laptele până devine fierbinte, la fel, veți obține brânză.

3. Adăugați oțetul treptat, nu vă grăbiți. De îndată ce se separă zerul de culoare galben deschis, nu mai adăugați oțet.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!