Mozzarella de casă în 30 de minute – se pregătește doar din 2 ingrediente și iese foarte gustoasă!

Un deliciu pregătit în condiții casnice dar cu mult mai gustos decât cel din comerț. Vă recomandăm să încercați și dvs. această rețetă simplă și din ingrediente accesibile.

INGREDIENTE:

– 5 l de lapte;

– 1 lingură de sare de lămâie.

*Pentru această rețetă poate fi utilizat doar laptele proaspăt, nu și acel pasteurizat.

MOD DE PREPARARE:

1. Turnați laptele într-o cratiță încăpătoare. Puneți-o pe aragaz și încălziți-l până la temperatura de 50°C.

2. Stingeți focul și începeți să adăugați treptat sarea de lămâie, amestecând laptele în continuu timp de 20-30 de secunde. Veți putea observa că laptele va începe să se închege. După aceasta, lăsați sarea de lămâie să-și facă efectul timp de 10 minute.

3. Peste 10-15 minute, adunați toată brânza separată de lichid și modelați-o în formă de bilă. Scurgeți-o bine și puneți-o într-o strecurătoare.

4. După aceasta, puneți lichidul rămas să se încălzească până la temperatura de 80°C.

5. Între timp, frământați brânza în strecurătoare, astfel încât să stoarceți din ea cât de mult lichid va fi posibil.

6. Turnați zeama fierbinte într-un vas încăpător. Îmbrăcați două perechi de mănuși (una de material și una de cauciuc deasupra), ca să nu vă frigeți și începeți să topiți bila obținută de brânză în acest lichid, frământând-o timp de câteva minute. Brânza trebuie să devină netedă și strălucitoare.

7. La această etapă, puteți să-i dați mozzarellei forma dorită. Noi o modelăm în formă de biluțe mai mici, însă dvs. o puteți împleti chiar și în formă de cosiță, o puteți împărți în bile foarte mici pentru salată sau o puteți lăsa și așa, ca să obțineți felii mai mari pe urmă din ea. Însă, un aspect foarte important este ca imediat după ce-i veți oferi forma dorită, să o puneți într-un va cu apă rece cu gheață.

8. Acum, pentru a le putea păstra în frigider, turnați un pic de zeamă rămasă de la lapte într-un recipient potrivit, asezonați-o cu sare după gust și păstrați mozzarella obținută în el.

9. Aceasta a ieșit foarte fină și gustoasă. Savurați-o cu plăcere la micul dejun sau în salatele dvs. preferate.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New