Niciodată nu au înflorit așa de tare! Adăugați câte 1 linguriță sub orice floare de cameră și bucurați-vă de multe inflorescențe luxuriante!

Astăzi vă împărtășim niște rețete foarte reușite și eficiente de fertilizanți pentru plantele de interior, datorită cărora, vor înflori ca niciodată!

Rețeta nr. 1: Fertilizant din bicarbonat de sodiu

1. Turnați 500 ml de apă de temperatura camerei într-un recipient potrivit. Adăugați 1 linguriță de bicarbonat de sodiu la ea și amestecați.

2. Soluția obținută se administrează plantelor la rădăcină, nu mai des decât o dată la 30 de zile.

Notă: Aceasta va ajuta florile de cameră să fie mai puternice, rezistente la diferite condiții de stres și mai sănătoase. De asemenea, după administrarea acestui fertilizant, plantele vor înflori mai abundent.

Rețeta nr. 2: Fertilizant din bicarbonat de sodiu și amidon

1. Amestecați jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu și jumătate de linguriță de amidon într-un litru de apă de temperatura camerei.

2. Udați plantele o dată la 21 zile cu fertilizantul obținut, turnând nu mai mult de 1 pahar de soluție la fiecare ghiveci.

Notă: Fertilizantul este bogat în minerale utile și va întări imunitatea plantelor.

Rețeta nr. 3: Fertilizant din oțet de mere

1. Amestecați 500 ml de apă de temperatura camerei cu 1 linguriță de oțet de mere. Lăsați soluția să se activeze timp de 1 oră.

2. Udați plantele cu ea, nu mai des decât o dată la 20-25 zile.

Notă: Aceasta va proteja florile de boli și le va da puteri pentru o dezvoltare mai rapidă.

Rețeta nr. 4: Fertilizant din turmeric

1. Diluați o linguriță de turmeric într-un litru de apă și lăsați soluția să se infuzeze timp de 2 ore.

2. Administrați-o plantelor la rădăcină, nu mai des decât o dată la 30 de zile.

Notă: Fertilizantul dat va facilita întărirea sistemului imunitar al plantelor, le va proteja de boli și le va ajuta să se dezvolte și să crească sănătoase.

Rețeta nr. 5: Fertilizant din zahăr și frunze de dafin

1. Turnați 1 l de apă în vasul unui blender. Adăugați 1 linguriță de zahăr și 3-5 frunze mici de dafin. Pasați ingredientele până la omogenizare. Apoi strecurați soluția și lăsați-o să se infuzeze timp de 2-3 ore.

2. Udați plantele cu ea o dată pe lună.

Notă: Datorită acestui fertilizant, plantele vor primi toată hrana necesară, se vor umple de energie și, ulterior, vă vor putea bucura cu o cu înflorirea luxuriantă.

Rețeta nr. 6: Fertilizant din frunze de aloe și amidon

1. Luați 10 frunze mici de aloe (cu frunza îngustă) și tăiați-le mărunt. Pasați-le cu 1 l de apă și 1 linguriță de amidon, folosind blenderul. După aceasta, strecurați soluția și lăsați-o să se infuzeze timp de 2-3 ore.

2. Udați plantele cu ea la rădăcină, o dată la 21-25 zile.

Notă: Fertilizantul va ajuta la reabilitarea florilor slăbite de puteri. De asemenea, acesta va activa creșterea și dezvoltarea frunzelor mari și suculente și va întări sistemul radicular.

Rețeta nr. 7: Fertilizant din coajă de lămâie și frunze de dafin

1. Luați coaja unei lămâi și tăiați-o în bucăți mici cu cuțitul. Puneți-o la infuzat timp de 3 ore cu 4-5 frunze mici de dafin într-un recipient cu 1,5-2 l de apă. Apoi strecurați-o.

2. Udați plantele la rădăcină cu acest fertilizant, o dată la 25-30 de zile.

Notă: Acesta este potrivit pentru toate florile. Cele care îl vor primi, se vor putea bucura de o hrană pe măsură, care le va oferi energie să se dezvolte frumos în continuare.

Rețeta nr. 8: Fertilizant din amidon și frunze de dafin

1. Turnați 1 l de apă în vasul unui blender. Adăugați 1 linguriță de amidon și 3-5 frunze mici de dafin. Pasați ingredientele până la omogenizare. Apoi strecurați soluția și lăsați-o să se infuzeze timp de 2-3 ore.

2. Udați plantele cu ea o dată la 21-25 zile.

Notă: Soluția dată oferă stimulul necesar de creștere și înflorire. Este potrivită pentru mușcate și plantele care au tendința să înflorească de câteva ori pe an.

Rețeta nr. 9: Fertilizant din mazăre uscată și frunze de dafin

1. Adăugați 1 lingură de mazăre uscată și 5-7 frunze de dafin în vasul unui blender. Turnați 1 l de apă deasupra și pasați ingredientele până la omogenizare. Strecurați soluția și lăsați-o să se infuzeze timp de 2-3 ore.

2. Udați plantele cu ea, o dată la 21-30 de zile.

Notă: Fertilizantul dat va crește imunitatea plantelor, va provoca o creștere suplimentară, va face tulpina și lăstarii mai puternici, va îmbunătăți aspectul frunzelor și va facilita o înflorire lungă și luxuriantă.

Rețeta nr. 10: Fertilizant din frunze de aloe și frunze de dafin

1. Luați 10 frunze mici de aloe (cu frunza îngustă) și tăiați-le mărunt. Pasați-le cu 1 l de apă și 3 frunze de dafin, folosind blenderul. După aceasta, strecurați soluția și lăsați-o să se infuzeze timp de 2-3 ore.

2. Udați plantele cu ea la rădăcină, o dată la 25 zile.

Notă: Are un efect comun de crește și dezvoltare sănătoasă și se luptă eficient împotriva multor boli.

Spor la grădinărit!