Niște papuci de cameră foarte confortabili. Se tricotează în câteva ore cu 2 andrele!

Astăzi vom tricota o pereche foarte simpatică de cipici sau papuci pentru cameră, care se asamblează dintr-un dreptunghi, iar mărimea poate fi aleasă oricare. Noi vom tricota pentru mărimea 36-37. Astfel, pentru a afla câți centimetri trebuie să măsoare primul dvs. rând de ochiuri, ca să vă corespundă cu mărimea, va trebui mai întâi să măsurați lungimea tălpii.

Mai jos, veți găsi un tabel cu indicii caracteristici fiecărei mărimi, așa că vă puteți orienta după el. Deci, după ce ați aflat mărimea tălpii dvs., va trebui să o înmulțiți la 2, deoarece dreptunghiul dat va înconjura piciorul în întregime. Apoi, reduceți 15% din rezultatul obținut, care reprezintă elasticitatea dreptunghiului tricotat. Noi am obținut 40 cm. Aceasta va fi lungimea lucrării noastre.

În ceea ce privește înălțimea dreptunghiului, atunci să știți că aceasta este constantă și că trebuie să măsoare 10 cm. Pentru a obține această înălțime, noi montăm 17 ochiuri, însă dvs. orientați-vă după firul pe care îl veți folosi.

VEȚI AVEA NEVOIE DE:

– fir de tricotat de 3,5 mm (100 g/ 150 m);

– 2 andrele (3,5 mm);

– 1 croșetă;

– ac cu urechea mare;

– centimetru de croitorie;

– foarfece;

– 2 marcatori.

*Lucrarea se întoarce la sfârșitul fiecărui rând.

*Primul ochi este întotdeauna ridicat pe andrea, iar ochiul de margine se tricotează pe dos.

*Indicatorii *_* cuprind pașii, care trebuie repetați până la sfârșitul rândului.

MOD DE LUCRU:

1. Montați 17 ochiuri pe ambele andrele. Acestea trebuie să formeze acei 10 cm de care vă spuneam.

2. *9 ochiuri pe față, plasați primul marcator, 1 ochi pe față, 2 ochiuri pe dos, 1 ochi pe față, plasați al doilea marcator, 2 ochiuri pe față*.

Notă: Pentru cel de-al doilea cipic, cosița va trebui să o tricotați în partea opusă a dreptunghiului. Astfel, după ce ați montat 17 ochiuri, continuați astfel: *2 ochiuri pe față, plasați primul marcator, 1 ochi pe față, 2 ochiuri pe dos, 1 ochi pe față, plasați cel de-al doilea marcator, 9 ochiuri pe față.

*Toate ochiurile, în afară de cosiță, se tricotează pe față. Această tehnică de tricotare se numește „în punct leneș”. Astfel, în continuare, vom indica doar raportul pentru cosiță. Restul ochiurilor le tricotați pe față.

3. *1 ochi pe dos, 1 ochi pe față, 1 jeteu, 1 ochi pe față, 1 ochi pe dos*.

4. *1 ochi pe față, 3 ochiuri pe dos, 1 ochi pe față*.

5. *1 ochi pe dos, 3 ochiuri pe față, 1 ochi pe dos*.

6. *1 ochi pe față, 3 ochiuri pe dos, 1 ochi pe față*.

7. *1 ochi pe dos, scoateți următoarele 3 ochiuri pe andreaua dreaptă, fără să le tricotați. Acum, din partea din dos introduceți andreaua stângă în ochiul 2 și 3, le scoateți pe toate de pe andreaua dreaptă, apoi introduceți și primul ochi pe andreaua stângă. Astfel, le-ați schimbat cu locul. În continuare, montați 1 ochi pe față, 2 ochiuri împreună pe față, 1 ochi pe dos*.

8. Aici, la al 6-lea rând, se încheie raportul modelului în nălțime. În continuare, repetați aceste 6 rânduri, până când veți obține numărul de cm calculați la început (- 5 cm). Noi am obținut 15 rapoarte.

9. În continuare, trebuie să închidem o parte de ochiuri și să continuăm să tricotăm încă 5 cm din dreptunghi. Pentru aceasta, după cum puteți vedea în imaginea de mai jos, trebuie să închideți 5 cm din acele 9 ochiuri pe față. Astfel, veți obține un unghi de 5*5 cm pentru călcâi. În cazul nostru, 5 cm au măsurat 8 ochiuri. Le închideți.

10. După aceasta, continuați să tricotați raportul rămas: 1 ochi ridicat, 1 ochi pe față. Mutați marcatorul, 1 ochi pe față, 2 ochiuri pe dos, 1 ochi pe față. Mutați marcatorul, 2 ochiuri pe față, și ochiul de margine pe dos.

11. Continuați raportul dat până când veți obține 5 cm înălțime.

12. Încheiați ochiurile. Tăiați firul, lăsând capătul mai mare pentru a coase cipicul și treceți-l prin bucla rămasă.

13. Tricotați și cel de-al doilea cipic. Iată cum trebuie să arate dreptunghiurile:

14. Coaseți cipicii: introduceți capătul firului lăsat în urechea acului. Introduceți acul prin toate ochiurile marginale și treceți firul prin ele, aducându-l în colțul celor două laturi. Apoi uniți laturile și coaseți-le împreună.

15. Mai apoi, pliați lucrarea așa cum puteți vedea în imaginea de mai jos și coaseți talpa. După aceasta, mai introduceți o bucată de fir în urechea acului și coaseți laturile rămase. Măsurați cipicul și coaseți-l astfel, încât să încapă liber piciorul în el. Tăiați firul și ascundeți-l printre rânduri.

16. Cipicul este gata.

Dacă doriți, puteți să-i faceți o margine mai fermă și mai frumoasă, croșetând-o cu piciorușe fără jeteu, înconjurând croșeta cu firul de lucru după fiecare dintre ele.

17. Acum, cipicii sunt mult mai fermi și aspectuoși! Purtați-i cu multă plăcere!

Spor la treabă!