Nitroammofoska: cum și cât de mult se aplică pentru legume, pomi, arbuști și flori!

Toți grădinarii folosesc adesea Nitroammofoska în scopul fertilizării. Aceste granule conțin toți nutrienții necesari pentru plante. Elementele date sunt foarte importante pentru creșterea și dezvoltarea lor. Se dizolvă bine în apă. Pot fi pulverizate și aplicate la rădăcini.

Sunt multe tipuri de acest îngrășământ:

– Pentru toate tipurile de sol sunt de 16:16:16.

– Dacă solul nu are suficient fosfor, potasiu sau apă. Pentru culturile de iarnă, cartofi și alte culturi rădăcinoase – 8:24:24.

– Dacă solului îi lipsește potasiu, azot, dar are fosfor – 21:0,1:21 și 17:0,1:28.

Cât de mult îngrășământ este bine de aplicat?

– Este indicat de aplicat 42 g de Nitroammofoska la 1 m² în timpul prelucrării solului.

– Dacă alegeți să tratați terenuri nelucrate până acum, aplicați 50 g la 1 m².

– În seră, se aplică 30 g la 1 m².

Pentru roșii

Produsul contribuie la întărirea tulpinilor, accelerează creșterea și coacerea legumelor. Nitroammofoska trebuie aplicată de 4 ori în timpul perioadei de creștere.

– La câteva zile după plantare – dizolvați 15 g de Nitroammofoska în 10 l de apă și turnați câte 500 ml sub fiecare plantă.

– La 30 de zile de la prima hrănire, dizolvați 15 g de Nitroammofoska și 500 g de lumânărică în 10 l de apă. Veți avea nevoie de 500 ml de îngrășământ gata de utilizare pentru fiecare tufă.

– În momentul dezvoltării celui de-al treilea lăstar, dizolvați 15 g de Nitroammofoska și 15 g de Humat de sodiu în 10 l de apă și turnați câte 1 l de soluție sub fiecare tufă.

– La 14 zile după a treia fertilizare, dizolvați 15 g de Nitroammofoska și 15 g de humat de sodiu în 10 l de apă și turnați câte 1,5 l de îngrășământ sub fiecare tufă.

Pentru cartofi

Ea stimulează creșterea sistemului radicular și ajută la dezvoltarea masei verzi.

– În momentul semănatului, aplicați 10 g de Nitroammofoska în fiecare cuib.

– Pentru udare, dizolvați 30 g de Nitroammofoska în 10 l de apă. Acest volum este suficient pentru 1 m².

Pentru castraveți

Hrăniți castraveții cu acest îngrășământ de două ori în timpul perioadei de vegetație:

– Înainte de plantarea răsadurilor, se recomandă fertilizarea solului, dizolvând 30 g de Nitroammofoska în 10 l de apă. Acest volum este suficient pentru 1 m².

– În perioada de dezvoltare a ovarelor, dizolvați 40 g de Nitroammofoska în 10 l de apă și aplicați 350 ml sub fiecare tufă.

Pentru ardeii grași

– La două săptămâni după plantare, diluați 15 g de Nitroammofoska în 10 l de apă și veți avea un volum suficient pentru 1 m².

Pentru ovăz și alte plante

Hrăniți plantele în momentul semănatului și la mijlocul perioadei de creștere.

– Pentru 1 hectar de grâu, administrați 170 kg de produs. Pentru ovăz, secară și orz – 150 kg. Floarea-soarelui – 180 kg. Porumb – 200 kg.

– În mijlocul etapei de creștere a porumbului furajer și a florii-soarelui, diluați 30 g de Nitroammofoska într-o găleată de apă, această cantitate fiind suficientă pentru 1 m².

Pentru ceapă și usturoi

– La 1 lună de la germinare, fertilizați aceste plante. Fertilizați usturoiul de iarnă în aprilie și usturoiul de primăvară în iunie. Diluați 15 g de Nitroammofoska într-o găleată de apă pentru fiecare 1 m².

– Dacă începe să se îngălbenească, înseamnă că plantei îi lipsește azotul. Diluați 15 g de Nitroammofoska în 10 l de apă și pulverizați frunzele.

Pentru tufișuri și pomi

– Sub fiecare pom, se toarnă 150 g de Nitroammofoska amestecat cu sol înainte de plantare. Sub pomii bianuali – 200 g, iar sub arbuști – 100 g.

– După înflorire, dizolvați 50 g de îngrășământ în 10 l de apă și udați pomii; dacă pomul are mai mult de șapte ani, diluați 150 g de îngrășământ.

– Fertilizați zmeurul după înflorire cu această soluție – 40 g de îngrășământ la 10 l de apă, soluția fiind suficientă pentru 1 m².

– Pentru agriși și coacăzi – 30 g.

Pentru flori

– Dizolvați 30 g de îngrășământ pentru fiecare m² și aplicați-l la 24 de zile după răsărire. În timpul formării mugurilor, adăugați 40 g. În timpul înfloririi – 50 g.

– Pentru ghivece, pulverizați o singură soluție – diluați 30 g de îngrășământ în 10 l de apă.

Pentru vița de vie

– Primăvara – dizolvați 30 g de îngrășământ în 10 l de apă. După înflorire, stropiți-o cu următoarea soluție: 1 lingură de îngrășământ diluată în 10 l de apă.

Spor la grădinărit!