Nouă metode eficiente pentru combaterea buruienilor (fără chimicale)!

După ce pierdeți mult timp și depuneți mult efort pentru îndepărtarea buruienilor insuportabile, revenirea lor grabnică în grădină și curte poate să vă indispună destul de tare. Dacă vreți să scăpați repede și eficient de buruieni, folosiți cele 9 sfaturi utile, prezentate mai jos.

BICARBONATUL DE SODIU

Bicarbonatul de sodiu este capabil să frâneze creșterea buruienilor. Este o metodă deosebit de reușită de înlăturare a buruienilor, care cresc în crăpăturile de pe cărări, trotuare și borduri. Pur și simplu presărați puțină sodă alimentară în locurile, în care apar buruienile.

SAREA

Dizolvați o parte de sare în 2 părți de apă fierbinte. Udați buruienile cu soluția obținută. De asemenea, puteți pur și simplu să presărați sare în locurile, în care buruienile încearcă să răsară.

ALCOOLUL

Alcoolul determină deshidratare și anume această proprietate vă va ajuta să distrugeți buruienile din curtea dumneavoastră. Adăugați 30 ml de votcă în 2 pahare de apă. De asemenea, adăugați puțin săpun lichid. Amestecați foarte bine și turnați soluția obținută într-un recipient dotat cu pulverizator. Stropiți buruienile cu ea în mijlocul zilei, când soarele arde cel mai puternic.

SOLUȚIA AROMATĂ

Amestecați un pahar de sare, 3 litri de oțet, puțină soluție de spălat vasele și puțin ulei esențial de citrice. Pulverizați soluția obținută pe buruieni.

MĂLAIUL

Preveniți apariția buruienilor, folosind mălaiul fin. Presărați-l acolo unde, de obicei, răsar buruienile. El va împiedica încolțirea semințelor lor.

ZIARELE

Puneți 3-4 straturi de ziar pe locurile, pe care cresc buruienile. Apoi acoperiți-le cu generozitate cu mulci. Ziarele împiedică pătrunderea luminii solare în sol și astfel apără grădina sau curtea dumneavoastră de buruieni.

GAZONUL

Cel mai simplu mod de combatere a buruienilor constă în cultivarea gazonului.

ÎNDEPĂRTAREA BURUIENILOR DUPĂ METODA CLASICĂ

Bineînțeles, nu putem să excludem din listă cel mai eficient mod de îndepărtare a buruienilor — cel manual, cu ajutorul unui instrument ascuțit de grădinărit. Buruienile trebuie smulse cu tot cu rădăcini, ca să fie prevenită apariția lui ulterioară.

APA FIERBINTE

Și această metodă este cunoscută de mulți, deoarece este simplă și eficientă. Pur și simplu turnați apă fierbinte pe buruieni. Ea determină uscarea lor.

Spor la treabă!

New