Nu adaug sare sau condimente la varza conservată: iarna este ca proaspătă!

Pur și simplu umplu borcanele de varză cu apă plată, fără să adaug sare sau oțet, și până în iarnă rămâne la fel de proaspătă. Această conservă va fi de folos pentru cei care au prea mult varză proaspătă și timpurie în grădină și nu știu ce să facă cu ea. Iarna poate fi adăugată în ciorbe sau tocane. Este foarte gustoasă.

INGREDIENTE:

Pentru 1 borcan de 1 l:

– varză;

– 1 comprimat de acid salicilic;

– apă clocotită.

MOD DE PREPARARE:

1. Tăiați varza în formă de fideluță prin orice metodă convenabilă pentru dvs. Între timp, puneți o cratiță cu apă la fiert.

Notă: Pentru această rețetă, pur și simplu spălați borcanele cu bicarbonat de sodiu și uscați-le în cuptor, iar capacele clătiți-le cu apă clocotită.

Sfat: Nu vă recomandăm să folosiți borcane mai mari de 1 l, pentru că după deschiderea unei astfel de conserve, varza trebuie consumată imediat.

2. Umpleți borcanele cu varză, fără să o compactați prea tare. Dacă va fi prea multă varză în borcan, aceasta nu se va încălzi suficient și se poate strica.

3. În fiecare borcan de 1 l, adăugați câte un comprimat întreg de acid salicilic.

4. Umpleți borcanele cu apă fiartă și rece.

5. Ajutați-vă cu o țepușă de lemn pentru a îndepărta toate bulele de aer din borcane. Apoi mai adăugați apă, dacă este necesar.

6. Înfiletați sau închideți borcanele ermetic cu capace și înveliți-le cu un prosop călduros, fără să le întoarceți. Lăsați-le să se răcească complet sub el. După aceasta, le puteți depozita în cămară. Savurați iarna varza obținută cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New