Nu aruncați cojile de nucă – realizați un obiect stilat pentru casă!

În epoca urbanizării, decorațiunile interioare realizate din materiale naturale sunt foarte relevante. Lemnul natural, piatra, plantele creează o atmosferă romantică în orice încăpere, ne încarcă cu un sentiment special de unitate cu natura. Foarte des, fără să analizăm, aruncăm ceea ce ar putea servi drept material excelent pentru a crea lucruri în stil „eco”, iar procesul de creativitate poate aduce în sine multă plăcere! Așadar, data viitoare când decideți să savurați niște miez de nucă, nu aruncați cojile rămase, ci creați o vază unică și specială! 

1.Pentru a face baza vazei, aveți nevoie de un balon, bucăți de ziar și adeziv PVA, care trebuie diluat cu apă în proporții de 1:1. Îmbibați bucățile de hârtie cu soluție de PVA și lipiți-le de balon. 

2. Trebuie să obțineți 3-4 straturi de ziar, care acoperă complet balonul. Lăsați adezivul să se usuce. Marcați gaura viitoarei vaze (pentru aceasta puteți încercui un pahar) și tăiați capacul cu un cutter de precizie. 

3. Formați atent cu degetele baza vazei. 

4. Acoperiți suprafața cu un strat de vopsea acrilică de culoare albă. După ce se usucă, aplicați culoarea de bază, de exemplu, cafeniu întunecat. 

5. Mărunțiți cojile de nucă. 

6. Lipiți coaja de nucă pe suprafața vazei, folosind orice adeziv universal, după principiul mozaicului. Puteți acoperi suplimentar suprafața cu lac acrilic fără miros, care se usucă rapid. Vaza poate servi drept obiect pentru decorul interiorului sau puteți pune în ea plante vii sau artificiale. 

Mult spor!