Nu aruncați cutiile de conserve! O să vă arăt ce obiecte drăguțe puteți face din ele!

Multe cutii de la produsele alimentare sau alte ambalaje par inutile. Dar dacă le priviți cu atenție, puteți realiza că pot fi folosite pentru a face nu numai lucruri utile, ci și foarte frumoase, care vor decora interiorul locuinței dvs.

În prezent, există o tendință modernă de a ne decora locuințele cu obiecte deosebite, realizate manual. În această categorie intră și cutiile de conserve. Orice cutie, de regulă, are un contur și o formă destul de frumoasă. Haideți să folosim acest lucru pentru a crea ceva deosebit, care ne va bucura cu aspectul său.

Veți avea nevoie de:

– pastă de modelaj;

– vopsea acrilică de diferite culori, pensule;

– prosoape de hârtie cu imprimeu floral;

– lipici PVA;

– lumânări vechi.

Mod de lucru:

– Din cutiile mai mari puteți face ghivece de flori și pahare pentru depozitarea creioanelor sau a instrumentelor.

– Iar cutiile mai mici sunt potrivite pentru plantele suculente, lădițe sau suporturi pentru ace.

– De asemenea, dintr-o astfel de cutie puteți face o formă pentru lumânare, de exemplu sub forma unei oale vechi, ceea ce voi face și eu.

1. Pentru început, îndepărtați etichetele și reziduurile de lipici, apoi degresați suprafața cutiilor cu acetonă sau alcool.

2. Pasta de modelaj (se găsește la magazinele de papetărie), rulați-o în formă de bastonașe și atașați-le de cutie ca pe niște mânere. Acestea se pot desprinde de cutie după uscare, așa că le veți putea fixa cu ajutorul unui lipici.

3. Următorul pas va fi să vopsiți cutiile cu orice culoare de vopsea acrilică. Eu am aplicat două straturi.

4. Tăiați niște bucăți de prosoape de hârtie cu imprimeu floral și rupeți-le marginile cu unghiile, ca să nu fie prea uniforme.

5. Acum lipiți-le pe cutii cu ajutorul lipiciului PVA.

6. Vopsiți mânerele și marginile cutiilor cu vopsea de culoare neagră. Pentru a le face să arate mai vechi și a conferi aspectul de smalț ciobit, am mai trecut cu pensula neagră peste ele.

7. Acum le puteți acoperi cu lac acrilic. Tăiați cu un cuțit lumânările vechi și topiți-le pe o bain-marie.

8. Fixați un fitil peste cutii între două țepușe de lemn. Turnați ceara și lăsați-o să se răcească.

Iată ce lumânări frumoase am obținut!

O astfel de lumânare va dura mult timp și va arde la fel de bine ca o lumânare cumpărată din magazin. Pe lângă aceasta, va fi un decor foarte frumos pentru locuința dvs.

Spor la treabă!