Nu ați mai gătit niciodată o plăcintă atât de deosebită – foarte gustoasă!

Cu 500 gr de carne tocată puteți hrăni sățios întreaga familie. Pregătiți o plăcintă în straturi, aromată și foarte gustoasă din aluat simplu și umplutură de carne.

INGREDIENTE:

– 500 ml de făină;

– 250 ml de lapte;

– 1 ou;

– 50 ml de ulei;

– 1 linguriță de drojdie;

– ½ linguriță de sare;

– 50 ml de ulei – pentru uns.

Pentru umplutură:

– 500 gr de carne tocată (de vită);

– 1 ceapă;

– 3 linguri de ulei;

– sare și condimente – după gust.

MOD DE PREPARARE:

1. Cerneți făina într-un vas, adăugați drojdie și sare, apoi amestecați.

2. Turnați lapte și ulei, adăugați ou, amestecați cu mâna, apoi frământați aluatul pe suprafața de lucru, până devine moale, neted și ușor lipicios.

3. Așezați aluatul într-un vas, îl acoperiți și îl lăsați la dospit pentru 40 de minute.

4. Tăiați ceapa cuburi mici, o adăugați în tigaia cu ulei și o prăjiți, până devine translucidă.

5. Adăugați carnea tocată, amestecați și o gătiți, până devine cafenie la culoare. Asezonați umplutura cu sare, piper negru, boia și frunze uscate de busuioc frecate între mâini. Amestecați, o gătiți timp de încă 1-2 minute și o lăsați să se răcorească.

6. Ungeți suprafața de lucru cu ulei, transferați aluatul, îl adunați, modelați un șnur și îl împărțiți în 6 bucăți, pe care le rotunjiți și le ungeți cu uleiul rămas. Aluatul trebuie să stea în ulei timp de 15-20 de minute, ca să devină elastic.

7. Întindeți o bucată de aluat cu mâinile într-un blat subțire, adăugați o parte din umplutură în mijloc și o acoperiți cu aluat din toate părțile, pliindu-l.

8. Întindeți a doua bucată de aluat, așezați în mijloc primul plic cu marginea în jos, îl aplatizați ușor, adăugați umplutură deasupra și o acoperiți din nou din toate părțile cu aluat, cât să obțineți un plic. Aplatizați puțin plăcinta la final.

9. Continuați să formați astfel plăcinta. Cu cât mai mare devine plăcinta, cu atât mai mult întindeți blatul de aluat.

10. Presați plăcinta cu mâinile, o transferați pe tavă, o ungeți cu gălbenuș bătut cu 1 lingură de apă, ornați suprafața cu furculița și o dați la cuptorul preîncălzit până la 180°С pentru 30-35 de minute.

Rezultatul este nemaipomenit de aspectuos și aromat. Experimentați cu umpluturile: pui, ciuperci etc. și bucurați-vă familia cu gusturi noi.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New