Nu e tricotare, ci o capodoperă: margine perfectă cu conuri!

Căutați marginea ideală tricotată cu un model neobișnuit? Acordați atenție acestei idei interesante. Este perfect pentru elastic de 1*1. În plus, este potrivit pentru partea din față, orice ornament și plasă. Acest set de ochiuri tricotate pe andrele arată excepțional de drăguț și simpatic!

Începeți să tricotați prin montare de ochiuri pe andrele. Numărul de ochiuri trebuie să fier impar + 2 ochiuri de margine. Raportul modelului este de 2 ochiuri.

Rând 1 – primul ochi nu se lucrează, toate ochiurile pe față, ochiul de margine pe dos.

Rând 2 – tricotați conurile în sine. Conurile se tricotează începând cu al doilea ochi. Se lucrează în felul următor: primul ochi nu se lucrează, în al doilea ochi introduceți andreaua și trageți un fir nu prea lung prin peretele din spate, apoi un fir prin peretele din față, următorul prin peretele din spate, iarăși prin peretele din față și ultimul prin peretele din spate. Deci avem 5 ochiuri lucrate în al doilea ochi.

Acum scoateți ochiurile de pe andreaua stângă pe cea dreaptă, le transferați înapoi pe andreaua stângă și prin cele 5 ochiuri trageți 1 ochi pe față prin peretele din spate.

Ați obținut un con. Următorul ochi pe dos prin peretele din față. Iarăși tricotați un con după modelul descris mai sus, un ochi pe dos prin peretele din față, un con, un ochi pe dos prin peretele din față. Penultimul ochi întotdeauna trebuie să fie un con. Ochiul din margine pe dos. În așa mod, există o alternanță până la sfârșitul rândului. 

Rând 3 – primul ochi nu se lucrează, ochiurile pe dos alterâd prin peretele din față, prin peretele din spate, prin peretele din față, prin peretele din spate, ochiul de margine pe dos.

În rezultat iese o margine minunată cu un model drăguț de conuri!

Mult spor!

New