Nu există castraveți mai gustoși – aceasta este cea mai bună rețetă de conservare pentru iarnă!

După ce am descoperit această rețetă acum câțiva ani în urmă, cea mai mare cantitate de castraveți pentru iarnă îi pregătesc urmând-o anume pe ea. Aceștia ies foarte gustoși, potrivit picanți și crocanți. Încercați să conservați și dvs. măcar două borcane, ca să vă asigurați cât de delicioși sunt!

INGREDIENTE:

– castraveți;

– verdeață (frunze de hrean, crenguțe și umbrele de mărar frunze de vișin);

– usturoi;

– ardei iuți;

Pentru marinadă (la 1 l de apă):

– 1 lingură de sare grunjoasă (fără vârf);

– 6 linguri de zahăr (fără vârf);

– 1 linguriță de esență de oțet de 70%.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți toate ingredientele: spălați castraveții și tăiați-le codițele. Decojiți usturoiul și tăiați-l mărunt cu cuțitul. De asemenea, tăiați ardeii iuți în formă de rondele și pregătiți verdeața.

2. Luați câte un borcan curat, nu neapărat sterilizat, și puneți câteva bucățele de usturoi la baza acestuia. Umpleți-le cu castraveți.

3. Turnați apă clocotită în borcane, acoperiți-le cu capace, fără să le închideți etanș și lăsați-le până când se vor răci complet.

4. După aceasta, vărsați apa din borcane și pregătiți marinada. Vedeți ce litraj ați obținut. Dacă este nevoie, rotunjiți volumul. Adăugați sarea și zahărul, respectând proporția indicată în descrierea rețetei. De asemenea, adăugați verdeața (crenguțe și o umbrelă de mărar, frunze de vișin și de hrean, dacă doriți). Puneți cratița pe foc și aduceți marinada în punctul de fierbere. Lăsați-o să fiarbă 1 minut, astfel încât ierburile să-și lase toate aromele.

5. Adăugați câte o linguriță de esență de oțet în fiecare borcan. Apoi umpleți-le cu marinadă fierbinte și închideți-le ermetic cu capace.

6. Întoarceți borcanele cu susul în jos și înveliți-le cu o pătură călduroasă. Lăsați-le sub ea până când se vor răci complet, după aceasta depozitați-le în cămară. Savurați iarna acești castraveți aromați și delicioși cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!