Nu mai achiziționați formele pentru cozonaci din comerț! Confecționați-le manual în doar 30 de minute!

Paștele este o sărbătoare pentru care fiecare dorește să facă toate pregătirile cu propriile mâini: să coacă cozonacii, să vopsească ouăle și să confecționeze diferite decorațiuni pentru casă. Până și formele de copt pot fi făcute manual în doar 30 de minute. Cel mai important lucru este că pentru confecționarea lor este nevoie doar de lipici natural, format din doar 2 ingrediente și hârtie de copt.

Pentru a pregăti lipiciul natural, amestecați 7 g de făină și 50 ml de apă rece într-o cratiță cu baza groasă. Puneți-o pe aragaz și încălziți viitorul lipici, amestecându-l încontinuu. Imediat ce apar primele bule de fierbere, luați cratița de pe foc.

În calitate de model pentru realizarea formelor de cozonaci puteți folosi cutii de mărimea dorită de la conserve. Pliați hârtia de copt de-a lungul laturii lungi; numărul de pliuri depinde de cât de înalte doriți să fie formele. În cazul în care folosiți o cutie standard ca model, va trebuie să îndoiți hârtia de 4 ori.

Înfășurați cutia cu hârtie și tăiați excesul, lăsând un pic de spațiu pentru a lipi marginile.

Tăiați hârtia în benzi individuale.

Folosiți resturile de hârtie pentru a decupa bazele viitoarelor forme. Desenați un cerc cu diametrul potrivit și decupați-l. Pentru realizarea unei forme veți avea nevoie de 2 cercuri identice.

Înfășurați bucata pregătită de hârtie în jurul cutiei și folosiți lipiciul de casă pentru a fixa marginile acesteia.

Ridicați forma cu aproximativ 3 cm, puneți un cerc la baza cutiei, apoi tăiați hârtia în segmente, precum puteți vedea în imaginea de mai jos.

Ungeți bine cercul de hârtie cu lipici și fixați segmentele de bază.

Lipiți și cel de-al doilea cerc al bazei deasupra. Formele pot fi lăsate să se usuce pe masă sau, dacă vă grăbiți, le puteți usca în cuptor, la temperatura de 50°C, timp de 15 minute.

Cu toate că formele ies foarte subțiri, acestea se descurcă excelent cu misiunea lor. Încercați să le confecționați și dvs., ca să nu le cumpărați de fiecare dată din comerț! Este foarte ușor.

Spor la treabă!

New