Nu mai cumpăr jucăriile pentru brad din comerț! Le croșetez manual cu mare plăcere!

Dacă și dvs. preferați să vă confecționați propriile jucării pentru bradul de Revelion, atunci acești brăduți frumoși o să vă cucerească din prima. Eu am croșetat câteva seturi și pentru prietenii mei. Sunt foarte simpli, dar atrăgători. De asemenea, pot fi croșetați în minute numărate!

Veți avea nevoie de:

– fire de croșetat (noi diferite culori de la Yarn Art Jeans, 50 g/160 m);

– croșetă (2,5 mm);

Pentru 1 brăduț:

– 6 mărgele mari, cu diametrul de 10 mm;

– 2 mărgele mici.

Mod de lucru.

1. Pentru început, realizați un lănțișor format din 75 ochiuri libere.

2. Acum, în cel de-al doilea ochi de lanț, montați 1 semi picioruș cu 1 jeteu. După aceasta, croșetați câte 1 picioruș cu 1 jeteu în fiecare ochi rămas de rând (73 ochiuri).

3. Scoateți ultima buclă și lăsați capătul mai lung, astfel încât să vă ajungă pentru a putea atârna brăduțul. Legați capătul de la începutul lucrării cu acesta de la sfârșit. Aveți grijă ca nodul să fie în partea din spate a lucrării.

4. Acum, scoateți firul printre primul și cel de-al doilea picioruș (pe partea din față). Luați croșeta sau un ac și introduceți firul printr-o mărgea mare și una mică. Apoi, scoateți firul înapoi prin mărgeaua mare (fixând astfel mărgeaua mică) și prin spațiul gol dintre piciorușele nr. 1 și 2 (către partea din dos).

5. Săriți 11 piciorușe cu 1 jeteu și scoateți firul pe partea din față a lucrării. Mai introduceți o mărgea mare pe fir.

6. Săriți din nou peste 11 piciorușe și scoateți firul pe partea din spate.

7. Săriți peste 10 piciorușe și trageți firul pe partea din față, introduceți o mărgea.

8. Săriți peste 10 piciorușe și trageți firul pe partea din dos. Continuați procedura, până la final. Mai adăugați o mărgea mică.

9. Fixați legătoarea, făcând un nod sub mărgeaua mică. Apoi ascundeți-l în interiorul celei mari.

10. Iată ce brăduț frumos am obținut!

Un truc interesant în această metodă este faptul că noi am folosit mărgele fosforescente și noaptea să văd foarte frumos pe brad.

Spor la treabă!

New