Nu mai cumpărați afine! Folosiți aceste metode ingenioase, ca să obțineți un stoc interminabil!

Având un stoc constant de afine la îndemână, puteți să adăugați puțină dulceață (și vitamine, minerale) în micul dejun sau în smoothie-ul dumneavoastră preferat. De asemenea, afinele reprezintă o gustare delicioasă, chiar și atunci când sunt servite separat. Din păcate, aceste fructe de pădure pot fi destul de costisitoare.

Dar dacă veți cultiva afinii acasă, veți putea evita prețurile umflate și veți avea ocazia să savurați fructe proaspete din propria dumneavoastră grădină.

Citiți următoarele sfaturi despre cultivarea afinilor:

1. Pretenții, pretenții, pretenții: înainte de a planta tufa de afine, documentați-vă și asigurați-vă că ați cumpărat o tufă, care se va dezvolta foarte bine în climatul dumneavoastră. Unii afini se simt mai bine în zonele cu climă umedă, în timp ce alții se descurcă de minune în regiunile cu temperaturi scăzute.

2. Examinați solul: aciditatea contează. Specialiștii recomandă solul cu pH-ul cuprins între 4 și 5. Dacă solul și/sau condițiile climatice nu sunt ideale pentru cultivarea afinilor, îi puteți planta în ghivece.

3. Plantați-i corect: afinii au nevoie de multă lumină solară și de substrat calitativ. Dacă-i plantați în sol deschis, alegeți un loc foarte însorit. Lăsați o distanță de minim 1.5 m între tufe. Dacă optați pentru plantarea în ghiveci, alegeți unul de 50 cm. Udați planta cu aproximativ 100-200 ml de apă în fiecare săptămână.

4. Protejați-i: protejați-vă afinii de gândaci, păsări și alte creaturi mâncăcioase, înrămându-i cu pari de bambus și acoperindu-i cu plasă alimentară.

5. Asigurați-le longevitatea: tufele de afine pot rodi până la 20 ani. Ca să le asigurați longevitatea, tundeți-le o dată la câțiva ani. Având în vedere faptul că tufele tăiate nu vor rodi în anul respectiv, probabil veți dori să aveți mai multe tufe de afine și să alternați tunderea lor.

6. Obțineți ceea ce este mai bun: de obicei, mugurii apar la începutul primăverii, iar fructele pot fi recoltate în iulie. După ce ele se vor albăstri, mai așteptați câteva zile. Fructele coapte vor cădea de pe tufă în mâinile dumneavoastră.

Cultivarea afinilor este un mod minunat de creare a propriei grădini pe terasă sau balcon, mai ales dacă locuiți într-o casă mică. Dacă prietenii voștri ar fi încântați de deținerea propriilor lor stocuri de afine, distribuiți-le acest articol prin intermediul rețelelor de socializare!

Spor la grădinărit!

New