Nu mai cumpărați pastile odorizante pentru toaletă. Pregătiți-le foarte simplu în condiții casnice!

Produsele chimice de uz casnic, la fel ca multe alte lucruri, au devenit foarte scumpe în ultimii ani și, adesea, lucrurile destul de mici costă mult mai mult decât ceea ce conțin în esență. De exemplu, prețul bilelor de toaletă este adesea exagerat. Ca și în multe alte situații, soluția este simplă: preparați sau pregătiți singuri aceste produse. Partea bună este că există o rețetă excelentă pentru astfel de bile, care se pregătește din ingrediente foarte simple și accesibile pentru fiecare.

Veți avea nevoie de:

– 3 linguri de praf de spălat;

– 1 lingură de pastă de dinți (mentolată);

– 1 lingură de gel de vase;

– coloranți și arome, după preferință.

Mod de lucru:

În primul rând, pregătiți compoziția din care veți modela bilele. Amestecați cel mai simplu praf de spălat cu pasta de dinți, de preferință de mentă. Apoi încorporați gelul de vase. Amestecați foarte bine cu o lingură. Trebuie să obțineți o compoziție omogenă și elastică. Dacă aceasta a ieșit este prea lichidă, atunci adăugați puțin detergent, dacă este prea uscată – adăugați încă puțină pastă sau gel. De asemenea, dacă doriți, puteți adăuga coloranți și uleiuri esențiale.

Modelați biluțe sau pastile de orice forme din amestecul obținut și lăsați-le să se usuce pe o coală de hârtie. Peste aproximativ o jumătate de oră, biluțele se vor întări și vor fi gata de utilizare.

Puneți bilele gata pregătite într-o casetă de la un odorizant trecut, achiziționat din comerț și utilizați-le în același mod. Rezultatul este un produs eficient și plăcut mirositor iar, cel mai important, destul de ieftin.

Spor la treabă!

New