Nu mai cumpărați usturoi! Cultivați-l în cantități mari, folosind aceste 5 sfaturi!

Usturoiul este o cultură plantată în multe grădini. El se cultivă incredibil de ușor și nu necesită multă supraveghere pentru a rodi din belșug. Astăzi vrem să vă oferim 5 sfaturi, care vă vor ajuta să cultivați usturoiul ca un profesionist!

1. PREGĂTIȚI SUBSTRATUL.

Usturoiul, precum multe alte legume, se dezvoltă cel mai bine în sol fertil și afânat. Înainte de plantare ar fi bine să fertilizați solul cu o cantitate generoasă de compost, ca să-l îmbogățiți cu nutrienți și compuși organici.

Această procedură va permite rădăcinilor usturoiului să crească ușor în jos, căutând umiditate și nutrienți.

2. MĂSURAȚI SPAȚIILE CUM SE CUVINE.

După ce compostul se va integra bine în sol, trebuie să organizați spațiul din grădină înainte de plantare. Precum alte culturi, usturoiul are nevoie de mult spațiu, ca să se dezvolte.

Horticultorii recomandă ca usturoiul să fie plantat la adâncimea de aproximativ 5-7.5 cm și ca distanța dintre plante să fie egală cu 10-20 cm.

Ca să simplificați acest proces, puteți să confecționați o unealtă specială (ca cea prezentată în imaginea de mai jos) dintr-o bucată de lemn și dibluri sau să utilizați un băț, cu care să pregătiți găurile din sol.

3. PLANTAREA

După ce găurile vor fi pregătite, trebuie să plantați usturoiul! El se dezvoltă din cățeii separați dintr-o căpățână: fiecare cățel de usturoi se transformă într-o plantă nouă.

Cumpărați usturoiul de sămânță din pepiniere, magazine online sau centre horticole, deoarece usturoiul din magazine este tratat cu anumiți compuși, ca să nu încolțească.

Înainte de plantare separați cățeii din căpățână și folosiți-i pe cei mai mari pentru cultivare. Așezați baza cățelului de usturoi într-o gaură (asigurați-vă că vârful lui este orientat în sus) și acoperiți-l cu sol.

4. ACOPERIȚI-L PE TIMPUL IERNII.

După plantare acoperiți toată parcela cu un strat de 10-15 cm de paie curate și proaspete. Acestea vor reține apa și vor acționa ca material izolator pe parcursul lunilor de iarnă.

Peste vreo 2 săptămâni veți observa cum vârfurile plantelor vor începe să-și croiască calea prin paie.

Pur și simplu lăsați-le în pace pe parcursul întregii ierni! Plantele vor înceta să crească, când temperatura solului va scădea sub o anumită valoare și își vor relua dezvoltarea în timpul primăverii.

5. RECOLTA

În timpul primăverii puteți să îndepărtați mulciul de paie, care nu s-a descompus. Continuați prin udarea și fertilizarea ușoară a plantelor, pe măsură ce temperaturile vor crește.

Usturoiul trebuie să fie pregătit pentru recoltare în iunie sau iulie, când plantele vor avea 5-6 cozi verzi.

Spor la grădinărit!