Nu știți ce să pregătiți la cină? Iată două rețete de mâncare gustoasă, care se combină perfect între ele!

Credem că fiecare va fi de acord că peștele și cartofii formează un ansamblu perfect de gusturi. De asemenea, există o mulțime de rețete care combină aceste ingrediente. Astăzi dorim să vă prezentăm una dintre ele, la fel de reușită și gustoasă. Peștele iese absolut delicios, fin, aromat și suculent, iar salata este o adevărată savoare. Vă recomandăm să le pregătiți și dvs. împreună cu noi!

INGREDIENTE:

Pentru pește:

– 2 macrouri;

– 2 linguri de ketchup;

– 1 linguriță de sare (fără vârf);

– 1 lingură de suc de lămâie;

– 1/3 dintr-o linguriță de muștar;

– 2 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui;

Pentru salată:

– 6 cartofi;

– 3-4 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– sare și piper negru măcinat (după gust);

– 1 lingură de suc de lămâie;

– jumătate de ceapă roșie;

– 6 castraveți murați de mărime medie;

– 300 g de smântână fermentată de 30 % grăsime;

– 2 linguri de muștar Dijon.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți peștele: eviscerați peștii, îndepărtați-le capetele și spălați-i foarte bine. Uscați-i cu ajutorul prosoapelor de hârtie. După aceasta, efectuați niște incizii pe suprafața ambelor părți ale acestora, la distanța de 1 cm.

2. Într-un recipient separat, pregătiți sosul pentru pește. Pentru aceasta, adăugați ketchup-ul, sarea, muștarul, sucul de lămâie, uleiul vegetal și amestecați foarte bine cu o lingură.

3. Ungeți generos peștii cu sosul obținut, folosind o pensulă de silicon. Aveți grijă să-i îmbibați bine și în interior. După aceasta, puneți-i într-o formă termorezistentă de copt.

4. Coaceți peștii în cuptorul preîncălzit până la 180°C, timp de 25-30 de minute.

5. Pregătiți salata: fierbeți cartofii într-o cratiță cu apă și sare, scoateți-i și lăsați-i să se răcească, apoi decojiți-i și puneți-i într-un bol adânc. Tăiați-i mășcat cu un cuțit, stropiți-i cu ulei vegetal, sare, piper negru măcinat și suc de lămâie. Amestecați.

6. Tăiați ceapa roșie în formă de jumătăți de rondele și adăugați-o la cartofi. De asemenea, adăugați castraveții murați, tăiați în formă de rondele, smântâna fermentată și muștarul. Amestecați. Lăsați salata în bol pentru 60 de minute.

7. Scoateți peștele din cuptor. Porționați-l și serviți-l cu plăcere alături de salata obținută!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New