Nu vă plac dovleceii? De acum înainte vor deveni preferații dumneavoastră! Una dintre cele mai gustoase rețete cu dovlecei!

Astăzi, vom pregăti împreună una dintre cele mai gustoase rețete cu dovlecei. Ea va fi chiar și pe placul celor care, de regulă, refuză preparatele cu dovlecei.

INGREDIENTE:

– 2 dovlecei;

– 400 gr de carne tocată (am folosit de piept de pui);

– 1 ceapă;

– 2 căței de usturoi;

– 2 linguri de smântână fermentată;

– 60 gr de cașcaval;

– sare, piper negru și oregano – după gust.

MOD DE PREPARARE:

1. Tăiați dovleceii lamele lungi și subțiri, cu ajutorul cuțitului de curățat legume.

2. Mărunțiți ceapa și usturoiul, le adăugați în vasul cu carne tocată, apoi adăugați cașcaval dat prin răzătoarea mică, smântână, sare, piper negru și oregano. Amestecați foarte bine tocătura.

3. Presărați dovleceii cu puțină sare. Luați o felie de dovlecel, o acoperiți cu un strat uniform de tocătură, păstrând un capăt liber, și rulați rulouri.

4. Formați astfel toate rulourile, le așezați în forma unsă cu ulei și le ungeți cu smântână.

5. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la 180°С pentru 25 de minute, scoateți apoi rulourile din cuptor, le presărați cu cașcaval răzuit și le coaceți timp de încă 5 minute.

Rulourile de dovlecei sunt deosebit de gustoase și cuceresc chiar și persoanele indiferente față de această legumă. Cașcaval delicat și carne tocată – un tandem perfect de ingrediente cu gust intens și bogat.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!