Nu veți mai arunca cojile de mandarine! Veți proceda la fel, după ce veți afla asta!

După acest articol, niciodată nu veți mai arunca cojile de mandarine. Veți rămâne uimiți de câte lucruri puteți face cu ele! Suntem siguri că, după ce le aflați, veți proceda la fel.

Mai întâi, mandarinele trebuie spălate foarte bine, apoi curățate de coajă. Îndepărtați cotorul, de el nu veți avea nevoie. Cojile le lăsați la temperatura camerei, până se usucă bine.

1.Puteți rupe cojile uscate bucăți și să le adăugați în infuzia de ceai negru. Este foarte gustos și aromat.

2.Rupeți cojile bucăți, le transferați în râșnița pentru cafea și obțineți pulbere de mandarine. O transferați în recipiente mici din sticlă și o folosiți în calitate de aromă pentru prăjituri, băuturi și chiar carne. Se păstrează foarte bine o perioadă destul de lungă, important este să închideți recipientul ermetic.

3.Pregătiți infuzie de mandarine. Turnați apă clocotită peste 1 linguriță de pulbere de mandarine, fierbeți amestecul timp de 5 minute și îl lăsați la infuzat timp de 1-2 ore. Strecurați infuzia și consumați câte 1-2 linguri înainte de mâncare.

4.Pregătiți o mască pentru ten. Luați 1 linguriță de pulbere, 1 linguriță de gălbenuș și 1 linguriță de smântână fermentată. Amestecați ingredientele și aplicați compoziția pe față. O lăsați pentru un timp, apoi clătiți.

5.Scrub. Pur și simplu amestecați pulberea cu puțină apă, cât să obțineți o pastă.

6.Apă de mandarine. Turnați apă peste pulberea de mandarine și vă puteți spăla în fiecare dimineață cu soluția obținută, care curăță foarte bine porii.

7.Cojile întregi uscate de mandarine sunt o soluție excelentă împotriva moliilor. Repartizați-le și veți vedea cum peste 1-2 zile, moliile vor dispărea.

8.Odorizant pentru dulap. Așezați cojile uscate pe rafturile dulapului și lenjeria dumneavoastră va mirosi gustos și foarte plăcut.

Apropo, comparativ cu coaja de portocală, cea de mandarine nu are gust amărui.

Iată cum puteți utilizați cojile de mandarine, pe care toți le aruncă în gunoi. Sperăm că informația v-a fost utilă și, de acum încolo, veți păstra acest produs prețios.

Mult spor!