Nu veți mai arunca cojile de ouă – trucuri utile pentru grădinărit!

Din păcate, majoritatea oamenilor aruncă cojile de ouă, puțini realizând câtă valoarea au acestea pentru plante și sol și ce sursă bogată de calciu sunt. Astăzi vă vom demonstra câteva trucuri de utilizare a cojilor de ouă la grădinărit, care vă vor convinge să nu le mai aruncați la gunoi de azi înainte.

1. Cojile de ouă ca îngrășământ natural pentru sol

Din motiv că îngrășămintele pentru paturile de legume s-au scumpit considerabil în ultimul timp, ar fi păcat să nu folosim ceea ce ni se oferă complet gratuit. În acest sens, vă recomandăm să acumulați cojile de ouă într-un vas, apoi să le uscați bine.

După aceasta, le puteți pur și simplu îngropa în solul din grădină sau mărunți cu mâna și presăra deasupra lui. Ele vor reduce considerabil aciditatea solului.

La fiecare metru pătrat, se adaugă câte 1-2 pahare de coji zdrobite. Iar dacă solul este foarte acid, puteți adăuga și 3-4 pahare. Acestea se vor descompune cu timpul și vor deveni un îngrășământ organic foarte eficient.

2. Cojile de ouă ca fertilizant pentru plante

De asemenea, cojile uscate de ouă pot fi măcinate cu ajutorul unei râșnițe de cafea. Din pulberea obținută, puteți pregăti o infuzie bogată în elemente nutritive pentru plantele de cameră și răsaduri.

De asemenea, puteți uda plantele cu apa în care ați fiert ouăle pentru consum. Doar că lăsați-o să se răcească foarte bine.

3. Cojile de ouă ca recipiente pentru creșterea răsadurilor

Din cojile de ouă puteți obține și niște recipiente foarte bune pentru creșterea răsadurilor, acestea fiind și o sursă bogată de elemente nutritive pentru ele, în același timp.

Astfel, dacă aceste trucuri v-au părut interesante, vă recomandăm să nu mai aruncați cojile de ouă, ci să le puneți la uscat. Când vedeți că plantele dvs. au nevoie de îngrășăminte, fărâmițați niște coji și pregătiți soluțiile necesare.

Spor la grădinărit!