Nu veți mai arunca nicio sămânță de curmală. Un sfat pentru amatorii de cafea, care-i caută un înlocuitor!

O băutură de cafea pe bază de sâmburi de curmale, care reprezintă un înlocuitor excelent al cafelei. Aceasta nu conține cofeină, dar are un gust foarte plăcut și original. Încercați-o, o să vă placă!

Pentru început, lăsați sâmburii să se usuce în cuptor, la temperatura de 100°C, timp de 30 de minute, apoi frigeți-i într-o tigaie până când se vor rumeni. Sâmburii trebuie să se rupă și să se sfărâme ușor, dar nu să se ardă.

Măcinați sâmburii într-o râșniță de cafea ca și boabele de cafea obișnuite. De fapt, ei sunt atât de fragili, încât pot fi zdrobiți chiar și într-o pungă, cu un sucitor obișnuit. Dar noi avem nevoie de o măcinare fină, iar pentru aceasta râșnița de cafea se potrivește cel mai bine.

Băutura de curmale se prepară în același mod ca și cafeaua clasică. Turnați 2 linguri de pulbere într-un ibric, adăugați 250 ml de apă și aduceți totul în punctul de fierbere.

Nici de zahăr nu veți avea nevoie: băutura are o aromă moale, ușor fructată, asemănătoare cu cea a mierii. De asemenea, seamănă foarte mult cu cafeaua!

Culoarea este bogată, închisă și asemănătoare cu cea a curmalelor. Încercați-o – chiar este delicioasă!

Spor la treabă!

New