O adevărată magie, nu îngrășământ! Castraveții cresc rapid și cu multe legume!

Probabil fiecare grădinar a auzit câte ceva despre fertilizarea castraveților cu verde de briliant. Să analizăm împreună pentru ce se face acest lucru.

Verdele de briliant este un preparat sigur și accesibil la preț, de care fiecare poate face rost. Soluția poate preîntâmpina apariția bolilor la castraveți, dar și să trateze plantele. De asemenea, verdele de briliant poate fi folosit și în calitate de îngrășământ pentru sol și acest lucru se datorează faptului că în compoziția sa intră o mulțime de microelemente utile pentru plantă, inclusiv cupru. Soluția este recomandată în special pentru zonele umede, mlăștinoase, unde pământul are nevoie de cupru. Utilizarea ei în proporții moderate nu va aduce daune castraveților, iar recolta va fi ecologică.

În cazul în care tufele sunt afectate grav de boli fungice se folosește o doză mare: 10 picături la 1l de apă și se stropesc frunzele.

Iar dacă boala este la etapa incipientă, atunci aveți nevoie de o soluție mai puțin concentrată: 10 picături la 10l de apă.

Același amestec se folosește și pe post de măsură profilactică pentru frunze.

Plantele trebuie stropite de 3 ori pe parcursul sezonului:

1. După apariția cele de-a 4-a frunze.

2. La începutul perioadei de înflorire și rodire.

3. În iulie, când rodirea e în toi.

Pentru fertilizarea sub rădăcină, pregătiți un amestec din 20 picături de verde de briliant și 10l de apă.

Sau pregătiți o soluție de verde de briliant cu iod. Acest lucru va crește randamentul și va prelungi perioada de fructificare. Aceste componente ajută foarte bine în combaterea bolilor fungice. Dizolvați 15 picături de iod și verde de briliant în 10l de apă și adăugați 2l de lapte sau zer. După care, adăugați 1 praf de uree și amestecați. Udați plantele în perioada de înflorire sau de formare a legumelor, apoi repetați procedura peste 2 săptămâni.

Spor la grădinărit!