O bunătate de prăjitură stratificată din aluat opărit și cremă de brânză – desert ușor de pregătit!

Un desert de nota zece, care va cuceri inima oricui, fie că este vorba despre membrii familiei, ori despre oaspeți. Cu siguranță, nu va lăsa pe nimeni indiferent.

INGREDIENTE:

Pentru blaturi (aluat opărit):

– 125 ml de apă;

– 125 ml de lapte;

– jumătate de linguriță de sare;

– 1 lingură de zahăr;

– 100 g de unt;

– 150 g de făină;

– 5 ouă;

Pentru cremă:

– 500 g de brânză de vaci;

– 250 g de smântână pentru frișcă de 33%;

– 100 g de zahăr;

– 50-100 g de fulgi de migdale;

– caramel (pentru decor).

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți blaturile: Turnați apa și laptele într-o crăticioară. Adăugați untul, sarea și zahărul și transferați vasul pe foc. Aduceți ingredientele până la punctul de fierbere, amestecând în continuu.

2. După ce untul s-a topit complet, scoateți crăticioara de pe foc și adăugați făina cernută din timp. Amestecați foarte bine, apoi puneți vasul din nou pe foc și, amestecând în continuu, mai gătiți amestecul timp de 2-3 minute. După aceasta, transferați-l într-un bol adânc.

3. Începeți să încorporați câte un ou, amestecând aluatul de fiecare dată cu o lingură.

4. Divizați aluatul în două părți, după aceasta, răspândiți-le pe două tăvi tapetate cu hârtie de copt în blaturi de formă dreptunghiulară. Coaceți-le în cuptorul preîncălzit până la 200°C timp de 12 minute fiecare.

5. Uniformizați marginile blaturilor, după aceasta tăiați-le în două pe lungime. Așezați-le unul peste altul, apoi mai tăiați-le încă o dată în jumătate. Trebuie să obțineți 8 blaturi de aceeași dimensiune.

6. Pregătiți crema: Adăugați brânza de vaci și zahărul tos într-un recipient cu pereții înalți. Pasați ingredientele cu ajutorul unui blender vertical, până când veți obține o compoziție omogenă și cremoasă.

7. Turnați smântâna pentru frișcă într-un bol adânc și bateți-o cu mixerul pornit la viteză mare, până când va prinde forma telului.

8. Turnați spuma obținută în amestecul de brânză și amestecați.

9. Asamblați prăjitura: Ungeți baza platoului de servire cu un pic de cremă. Așezați o foaie de blat și ungeți-o și pe ea cu puțină cremă. Continuați să stratificați astfel toate blaturile. În final, ungeți și laturile desertului cu cremă.

10. Decorați laturile prăjiturii cu fulgi de migdale, iar suprafața acesteia – cu caramel.

11. Porționați deliciul obținut și serviți-l cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New